Annonce
Assens

Galleri glæder sig over flytning til gammelt mejeri

Galleri Langager flyttede 1. marts ind i det gamle andelsmejeri på Helnæs. De store rustikke lokaler egner sig fortrinligt til galleriets udstillinger, mener Galleri Langagers formand Merete G. Poulsen. Foto: Søren Plovgaard
Det kunstnerdrevne Galleri Langager blev i efteråret tvunget til at finde nye lokaler. I maj åbnede galleriet i det gamle mejeri på Helnæs, og det har medvirket til en fremgang i besøgstallet.
Annonce

Helnæs: 80-årige Hans Kjær Poulsen fra Haarby har i mange år haft trædrejning som sin helt store hobby.

Sammen med sin kone Åse drev Hans Kjær Poulsen i mange år gården Lindbygård i Jordløse.  Men det var først, da ægteparret i 1999 solgte gården og flyttede til en landejendom ved Akkerup, at Hans Kjær Poulsen etablerede sig som trædrejer med trædrejeriet Oasen.

Hans Kjær Poulsens interesse for træ fik for alvor et skub, da han fik arbejde hos en skovrider på Sydfyn, hvor han kom til at lære de forskellige træsorter at kende.

I foråret bookede Hans Kjær Poulsen en plads ved galleriets sommerudstilling i det tidligere andelsmejeri på Ryet på Helnæs, som det kunstnerdrevede Galleri Langager fornylig er flyttet ind i, efter galleriet for tre år sin etablerede sig med udstillingslokaler og café på Helnæs Byvej 20.

80-årige Hans Kjær Poulsen er trædrejer og medvirker på Galleri Langagers sommerudstilling med et større sortiment af fade og skåle i forskellige træsorter. Foto: Søren Plovgaard

Sammen med 14 andre kunstnere medvirker Hans Kjær Poulsen i juli i udstillingen, og der er rift efter hans store udvalg af træskåle og -fade.

- Hans er den kunstner, der sælger suverænt mest i galleriet, siger Merete G. Poulsen fra Tommerup.

Hun har siden oktober sidste år været formand for Galleri Langager, der for tiden holder et stabilt medlemstal på 120. Efter et noget turbulent år med flytning og Covid-19-restriktioner slog galleriet i midten af maj i år dørene op for publikum i de nye lokaler i det gamle mejeri, der kan trække sin historie helt tilbage til 1887.

- Vi er simpelthen så glade for at være flyttet ind i mejeriet. Det er et fantastisk hus med en fantastisk atmosfære, og det passer godt til galleriet. Og så er her i dobbelt forstand højt til loftet, fortæller Merete G. Poulsen.

Helnæs Andelsmejeri har været i brug helt frem til begyndelsen af 1980'erne. Nu lægger bygningen lokaler til Galleri Langager. Foto: Søren Plovgaard

Når salget går så godt for Hans Kjær Poulsen, skyldes det uden tvivl, at hans priser ligger i den lave ende. Et stort veldrejet træfad koster typisk omkring 300 kroner.

- Mange mennesker har da også sagt til mig, at jeg har solgt mine varer alt for billigt, så nu har jeg justeret en smule på priserne, fortæller Hans Kjær Poulsen.

Annonce

Den sidste is på mejeriet

Lørdag formiddag havde Galleri Langager inviteret til afsløring af et nyt udendørs kunstværk, som den midtfynske kunstner Ivan Boytler har foræret til galleriet, fordi han står overfor en flytning til Nordjylland.

Ivan Boytlers to meter høje og tons tunge glasskulptur ”Den sidste is” har nu fået plads i et hjørne ved mejeriets facade.


Mange mennesker har da også sagt til mig, at jeg har solgt mine varer alt for billigt, så nu har jeg justeret en smule på priserne

Trædrejer Hans Kjær Poulsen


- Vi tror på, at kunstværket bliver en publikumsmagnet og i hvert fald interessant for lokale, turister og øvrige kunstinteresserede, ligesom det forhåbentlig vil indgå som trækplaster blandt Assens Kommunes øvrige skulpturer, siger Galleri Langagers næstformand Jacob Lundgaard, der sammen med Gunvor Kampp for nylig flyttede ind i den 180 kvadratmeter store lejlighed bagerst i mejeribygningen.

Glaskunstneren Ivan Boytlers skulptur "Den sidste is" blev afsløret lørdag formiddag. Den har fået en fremtrædende plads foran det tidligere mejeri og skal nok sørge for at skabe opmærksomhed omkring Galleri Langager. Foto: Søren Plovgaard

I kælderen er der planer om at indrette et værksted for arbejdende kunstnere og til brug for workshops, og Merete G. Poulsen kan berette om flotte publikumstal i galleriet efter flytningen til mejeriet.

- Fredag havde vi besøg af 113 gæster, og det tror jeg er rekord for galleriet, siger Merete G. Poulsen.

Galleri Langager

Galleri Langager blev grundlagt for tre år siden.

Indtil sidste år havde galleriet til huse på Helnæs Byvej 30, hvor den kendte og nu afdøde kunstner Alexander Thieme i mange år havde sig værksted og galleri.

1. marts åbnede Galleri Langager i det tidligere Helnæs Mejeri på Ryet 13.

Her vises der frem til den 26. juli en sommerudstilling med deltagelse af 15 kunstnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce