Annonce
Middelfart

Galleri bliver til samsted: Middelfart-familie gør drøm til virkelighed

Helle Mortensen, hendes mand Martin Steen Jensen og børnene Lærke, Asger og Sigurd overtager det gamle Galleri Korsbjerg ved Vejlby 1. februar og omdanner stedet til et såkaldt samsted med ferielejligheder, café og mødelokaler. Foto: Peter Leth-Larsen

Det nu lukkede Galleri Korsbjerg skifter ejer og bliver ramme om såkaldt samsted med både bopæl, café, ferielejligheder og erhvervslokaler.

Korsbjerg: Hvad det skal ende med, ligger ikke helt fast, men det er en drøm, der nu bliver til virkelighed for Helle Mortensen, hendes mand Martin Steen Jensen og parrets tre børn, når de i løbet af foråret flytter ind i det tidligere Galleri Korsbjerg for at omdanne de 1000 kvadratmeter til et såkaldt samsted.

Familien har købt den tidligere møbelforretning på Korsbjergvej 40 af Louise Rost, der i 10 år har boet og drevet galleri på adressen, indtil sygdom sidste år tvang hende til at sætte stedet til salg.

Den 195 kvadratmeter store beboelse med panoramaudsigt til Båring Vig skal danne ramme om familiens private liv. Resten skal bygges om til fire-fem ferielejligheder, en café, et antal erhvervskontorer samt et større lokale på førstesalen med mulighed for mødeafholdelse, foredrag og andre større fælles arrangementer både for feriegæsterne og de erhvervsdrivende, familien håber vil leje sig ind på kortere eller længere aftaler.

- Vi har altid været fascineret af fællesskabstanken på mange plan, det gælder både erhvervsmæssigt og som borgere privat og i fritidslivet, og drømmen er at skabe et samsted, hvor mennesker kan bruge hinanden mere, end man normalt ser i dag, forklarer Helle Mortensen, der er formand for De Radikale i Middelfart og selvstændig med konsulentfirmaet Skab Overskud.

Det er ikke nogen pludselig indskydelse, når Helle Mortensen, hendes mand Martin Steen Jensen og parrets tre børn Sigurd, Asger og Lærke til foråret flytte ind i det tidligere Galleri Korsbjerg for at omdanne det til et sådkaldt samsted. - Vi har længe haft en drøm om et samsted og har brugt det sidste halve år på at undersøge, om Korsbjergvej 40 er det rigtige sted, og det er vi sikre på, det er, siger Helle Mortensen. Foto: Peter Leth-Larsen

Rejsen mod målet

Hendes mand Martin Steen Jensen, der er økonomiuddannet som sin kone og også har haft egen konsulentvirksomhed, lægger vægt på, at det er selve rejsen mod målet, som er afgørende.

- Vi længe haft en drøm om et samsted, nu har vi også rammerne. Men præcis hvordan de skal fyldes ud, ligger ikke fast. Vi er åbne for inspiration. Det kunne jo være, at folk i lokalområdet eller andre, har en god idé til, hvad vores samsted også kunne indeholde, fortæller Martin Steen Jensen.

Familien, der er tæt på at have solgt den nuværende bolig i Ø-kvarteret, overtager Galleri Korsbjerg 2. februar og forventer at flytte ind i løbet af et par måneder. Næste skridt bliver åbningen af caféen.

- Den regner vi med at kunne byde inden for i til sommer, resten tager vi i et tempo, hvor vi alle fem og økonomien kan følge med, forklarer Martin Steen Jensen.

Familiens planer er godkendt af Middelfart Kommune i en ny landzonetilladelse.

Helle Mortensen, hendes mand Martin Steen Jensen og børnene Lærke, Asger og Sigurdovertager det gamle Galleri Korsbjerg ved Vejlby 1. februar og omdanner stedet til et såkaldt samsted med ferielejligheder, café og mødelokaler. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Assens

Teststed løb tør for lyntest, fortæller Karina. Driftsdirektør afviser: - Det kan jeg simpelthen ikke tro på

Annonce