Annonce
Faaborg-Midtfyn

Galla i Faaborg: Ghita Nørby lagde hænder til æresflise ved Helios

Ghita Nørby med lerede hænder efter sit aftryk på flisen. Foto: Kasper Buur Nielsen.
Ghita Nørby er kun den anden skuespiller, der får foreviget håndafryk i Faaborg. Den første var Mads Mikkelsen.
Annonce

Faaborg: Hidtil er Mads Mikkelsen den eneste, der har lagt hænder til et aftryk i ler ved Helios indgang.

Her er ellers godt med plads til en lokalt proportioneret udgave af "Walk of Fame" ved Chinese Theatre på Hollywood Boulevard. Men siden den danske filmstjerne satte sine hænder i leret i forbindelse med genåbningen af film- og kulturhuset for tre år siden, har Mikkelsens aftryk ligget alene foran biografhuset i Havnegade.

Det bliver der nu ændret på, for i forbindelse mandag aftens galla-premieren på filmen "Harpiks", der blandt andre har Ghita Nørby på rollelisten, stemplede den store danske filmdiva også ind til udødeligheden, så Mikkelsen nu får værdigt følgeskab på terrassen foran Helios.

Det holdt hårdt, for den 84-årige Ghita Nørby måtte lægge alle kræfter i den noget hårde lerblanding for at gøre spor af indtryk på flisen, først gennem et lagt af plastikfilm, og da det ikke rigtigt virkede, med de nøgne håndflader mod den genstridige masse, så Helios-formand Lars Kensmark diskret måtte føre hende til toilettet, så hun kunne sine hænder vasket efter seancen.

Ghita Nørby var fornøjet med at få sig en flise uden for Helios:

- Det er da sjovt, især at tænke på, at der så også er noget efter mig, når jeg ikke er mere, sagde hun.

Mads Mikkelsen deltog ved genindvielsen fra Helios i 2016, da filmen De Grønne Slagtere, som er for 2003 ved vist i en digitaliseret udgave. De Grønne Slagtere var det først produktion, FilmFyn skød penge i. Den havde en Mads Mikkelsen med temmelig aparte hår på rollelisten og var optaget i Faaborg - et par hundrede meter fra Helios.

Ghita Nærby sætter sin signatur i leret, før flisen nu skal brændes og lægges ned foran Helios - ved siden af den Mads Mikkelsen har sat sine hænder på. Foto: Kasper Buur Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce