Annonce
Rejser

Gadgets: Vild luksus eller vild overdrivelse

Foto: PR
”Diamanter” på øretelefonerne, hæftetynd bærbar eller et kamera, hvor man først stiller skarpt, når billedet er taget. Her er en håndfuld dyre rejseting, man kan drømme om, spare sammen til eller bare ryste på hovedet ad.

Altid i fokus

Slut med uskarpe feriefotos. Der er slet ingen fokus-indstilling, for med Lytro 8GB Light Field Camera kan du ændre (igen og igen), hvilken del af billedet der skal stå skarpt - efter at du har taget billedet. Kameraet optager hele lysskalaen modsat en traditionel fotooptagelse i to dimensioner. Det lille og lette kamera ligner ikke andre. Det måler blot 11 x 4 centimeter.

Pris: 400 pund (cirka 3500 kroner).

Læs mere: www.ligo.co.uk.

Annonce
Foto: PR

Glamourlyd

3000 glimtende "diamanter" (smukke Swarovski-krystaller) udsmykker denne Cloud 9-høretelefon og giver glamour i på rejsen. Swarovski Crystal Tinchy Stryder Headphones har indbygget mikrofon til håndfri opkald og afspilningskontrol. Leveres i æske af kirsebærtræ.

Pris: 1214 pund (cirka 10.575 kroner.

Læs mere: www.goldgenie.com.

Let og kompakt

Den er kun 1,4 centimeter tyk og vejer kun lidt over et kilo. Appels MacBooks er stort set lige så rejsevenlig som firmaets Air-serie, men kan meget mere. Der er for eksempel næsten dobbelt så meget hukommelse, op til 32 GB. Den har Touch Bar og Touch ID.

Pris: Fra 11.000 kroner.

Læs mere: www.humac.dk.

Foto: PR

Musik på farten

Både design og lyd er i topklasse i den kraftige bærbare bluetooth-højttaler. Bang & Olufsen BeoPlay A2 har en lydteknologi, som sikrer både fuldtonebas og diskant. Den har lang batterilevetid og er fremstillet i en robust aluminiumkonstruktion.

Pris: 2799 kroner.

Læs mere: www.power.dk.

Foto: PR

Få det hele med

Få endnu bedre fotos med mobilen med en ekstra linse. Til iPhone findes Olloclip Ultra-Wide- og Telephoto, som er flere objektiver i ét, der kan give et bredere synsfelt og også få tingene tættere på med to gange optisk zoom.

Pris: 1090 kroner.

Læs mere: www.apple.com/dk.

Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce