Annonce
Odense

Gaderøvere sendt på flugt af fuldtræffer

Ved du noget om sagen? Så kontakt Fyns Politi på telefon 114. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet efterlyser to unge af anden etnisk oprindelse, som tog flugten efter kikset røveri-forsøg på Kløvermosevej i Odense, hvor den forurettede slog igen.

Hvis de to unge mænd, der natten til søndag forsøgte sig med et gaderøveri på Kløvermosevej, har den opfattelse, at man risikofrit kan køre rundt om natten og overfalde folk, har de nu fået sig en anledning til at genoverveje den betragtning.

For da de natten mellem lørdag og søndag forsøgte at overfalde en 32-årig mand fra Odense fik de en lærestreg.

Ifølge Fyns Politis vagchef Anders Furbo Therkelsen kom den 32-årige omkring klokken 02.45 gående ad Kløversmosevej på strækningen mellem Falen og Sdr. Boulevard, da de to gerningsmænd, der kom kørende i en bil, steg ud og begyndte at passe ham op. Blandt andet krævede de den 32-åriges mobiltelefon udleveret.

- Det nægter han og bliver så tildelt slag af de to gerningsmænd, oplyser vagtchefen.

Annonce

Hårdt slag på kæben

Den 32-årige tog dog kampen op og slog igen.

- Han rammer den ene gerningsmand så hårdt på kæben, at han bliver sendt til jorden, siger Anders Furbo Therkelsen og fortæller videre:

- Gerningsmændene opgiver herefter deres forehavende, og medgerningsmanden får bakset ham, der ligger på jorden, ind i bilen, hvorefter de flygter.

Fyns Politi hører meget gerne fra folk, der eventuelt måtte have set noget. De to gerningsmænd beskrives som værende af anden etnisk oprindelse end dansk, men dansktalende.

Begge beskrives som 18-20 år, og den ene var iført en sort trøje med "Adidas" skrevet med hvidt på den ene arm.

- Bilen, de kørte i, beskrives som en sort bil, muligvis en Honda Civic, og den skulle være kørt i retning mod Falen efter episoden, siger Anders Furbo Therkelsen og tilføjer:

- Vi vil gerne høre om det, hvis nogen har set noget. Det kan f.eks. være en bil, der i det tidsrum er set forlade området i høj hastighed.

Lovligt nødværge

Om den 32-årige har boksebaggrund eller lignende, siden han så effektivt evnet at forsvare sig, melder historien ikke noget om.

- Man må formentlig konstatere, han ramte bedre end de to gerningsmænd, siger Anders Furbo.

I øvrigt vurderer vagtchefen ikke, at sagens offer risikerer at ende som gerningsmand ved at have slået igen. Han vil næppe blive sigtet.

- Nej, her er vi inde under nødretsbestemmelserne. Hvis man bliver udsat for et igangværende røveri, hvor man bliver tildelt slag, så har man ret til at forsvare sig, så længe ens reaktion er nogenlunde proportionel med det, man selv er blevet udsat for.

- Havde han slået dem til plukfisk med et jernrør, havde det selvfølgelig været en anden sag, siger Anders Furbo Therkelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce