Annonce
Navne

Gade fandt sin vej

Som journalist og kommunikatør er Rasmus Gade kendt for sin strategiske stringens og et skarpt fokus. Andre betegner ham som en 'kreativ indpisker'. Pr-foto
Rasmus Gade fylder onsdag den 11. maj 50 år. En fødselar, som har været vidt omkring gennem sit liv og ofte har gået sine helt egne veje.

Han har fast abonnement på Anders And, ser oftere tyske end danske tv-nyheder, og han holder sig sjældent tilbage med klaverspil, skønsang og sangskrivning, når lejligheden byder sig.

I lokalsamfundet i nordfynske Morud er han kendt som hovedarkitekten bag Busbanden 5462, som sikrede, at byen blev koblet på Odenses bybusnet, hvilket i 2013 udløste Fyens Stiftstidendes demokratipris.

Rasmus Gade blev født i Odense, men familien flyttede to år senere til Sejs-Svejbæk ved Silkeborg. Som søn af musik- og dansklæreren Birgit Gade og folketingspolitikeren Steen Gade (SF) voksede Rasmus og hans fem år yngre søster, Anne Mette, op i et hjem med vide rammer.

Annonce

Her var det lige så normalt at tale om samfundsforhold, sprog og politik som det var at snakke om, hvad man skulle have til aftensmad, eller hvad der kom i fjernsynet. Han sugede til sig, men samtidig vidste han tidligt, at han ikke ville gå i sine forældres fodspor.

Rasmus ville være journalist.

I sine tidlige teenageår startede han verdens måske mindste lokalavis, Mini-Posten, han skrev noveller, freelanceartikler og tv-anmeldelser, spillede flygelhorn og klaver og lavede humoristiske radio- og videoproduktioner.

Efter studentereksamen fik han mulighed for at arbejde som informationsmedarbejder, først i Sydthy og siden i København, hvor han var ansat hos en international energiorganisation. Et arbejde, der bl.a. førte ham til en stor FN-konference på Barbados, hvor han mødte Cubas mangeårige diktator, Fidel Castro.

Interviewede Kim Larsen

Som 22-årig kastede Rasmus sig - sammen med barndomsvennen Peter Borberg - ud i livet som selvstændig og flyttede til Odense. De oprettede et firma, der rummede alle deres fælles interesser: Seriøs journalistik, kreativ konceptudvikling og folkelig formidling. Efter et par års professionelt makkerskab valgte Rasmus en alternativ uddannelsesvej med en kombination af egne studier og mesterlære.

Som journalist var Rasmus gennem en årrække tilknyttet Kristeligt Dagblad. Ikke mindst tros- og eksistensstoffet stod hans hjerte nær, og han var den første journalist, der interviewede sangeren Kim Larsen om hans tro.

Men Rasmus ville nye veje. I 1998 sendte et rejsestipendium fra Danida ham på en større reportagerejse til Bolivia. Hjemvendt til Danmark opstod der i 1999 en uventet mulighed for et job i bureaubranchen.

Det blev til otte års bureauerfaring. Først hos Copyright i Silkeborg og derefter syv år hos et af Danmarks største kommunikationsbureauer, Nørgård Mikkelsen, i Odense, hvor Rasmus blandt andet var rektor for Nørgård Mikkelsen Skolen med fokus på koncept- og forretningsudvikling.

En af Nørgård Mikkelsens kunder var GF Forsikring, som Rasmus løste stadig flere opgaver for. Da GF i 2007 besluttede at oprette sin egen pressefunktion, greb han muligheden for at flytte med. Indtil videre er det blevet til 15 år i det medlemsejede selskab, hvor han i dag er fagansvarlig for Kommunikation & Presse på hovedsædet i Odense.

Når tiden tillader det, stiller Rasmus op som ordstyrer ved møder og kulturarrangementer, hvor særligt sprog og historie interesser ham.

Kolleger, venner og familie vil også vide, at han elsker at parodiere og gerne folder sig ud på forskellige dialekter. Ikke for ingenting er der venner, som kalder Rasmus en ’kreativ indpisker’.

Selv om han har været vidt omkring, bor han i dag blot ni kilometer fra Ubberud Kirke, hvor han både er døbt og blev gift med sin kone Mette i 1999. Sammen har parret tre voksne børn, Frederik, Sebastian og Josefine, som alle har gået på Havrehedskolen og i dag læser i henholdsvis Lyngby, Aarhus og Odense.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce