Annonce
Kerteminde

Gabriella og Lars Ohnemus har købt Selleberg: Det var kærlighed ved første blik

De nye ejere af Selleberg Gabriella og Lars Ohnemus er lykkelige for deres "impulskøb". Parret bor endnu i København, men planen er at flytte ind på Selleberg. Foto: Helle Nordström

Parret så, at herregården Selleberg var til salg og lagde søndagsturen forbi, bare for at se. - Det var helt uplanlagt, at det skulle ende i køb, men vi faldt pladask for stedet, fortæller de. Nu vil de indrette ni lejligheder i den gamle stald

Marslev: - Det er vores pensionskasse, vi har puttet i det, fortæller de nye ejere af herregården Selleberg ved Marslev, Gabriella og Lars Ohnemus.

Med stjerner i øjnene fortæller de om, hvordan de bare lige skulle se herregården, som de havde set var til salg.

- Vi har et sommerhus på Midtfyn, og så ville vi bare lige se, hvordan Selleberg så ud. Det var slet ikke planen, at vi skulle købe, fortæller lars Ohnemus.

- Men da vi så stedet, var det kærlighed ved første blik. Vi faldt pladask for det, for den smukke natur, nærheden til bylivet i Odense og havet ved Kerteminde samt de fantastiske rammer og historien her på Selleberg, tilføjer Gabriella Ohnemus begejstret.

Parret bor til daglig i København, hvor Lars Ohnemus er direktør for center for Corporate Governance (god selskabsledelse) på CBS.

- Men om et par år flytter vi ind i hovedbygningen på Selleberg, forsikrer han.

- Afstanden er jo ingenting. Jeg kan køre herfra klokken 7.30 og være til møde i København klokken ni.

Både han og Gabriella er i det hele taget blevet meget imponeret af Fyn.

- Her er nogle fantastiske rammer, som I slet ikke har gjort nok ud af at reklamere for - naturen og mulighederne er jo helt uovertrufne.

Annonce

Kirsebærrene bliver

Selleberg er uløseligt forbundet med kirsebær, og de nye ejere Gabriella og Lars Ohnemus forsikrer, at der bliver ved med at være kirsebær på Selleberg.

Produktionen af de lækre Selleberg-specialiteter fortsætter uændret i gårdens produktionskøkken, og kirsebærplantagen skal fortsat være der - den vil parret bortforpagte.

Men om der fortsat skal være pluk-selv i Kirsebærhaven, det er ikke afgjort endnu.

Der var gopd kemi mellem køber Gabriella opg Lars Ohnemus og sælger Søren Hvenegaard Lassen fra første øjeblik, og nu har de ansat Søren som godsforvalter. Foto: Helle Nordström

Nyt liv på herregården

Når de nye ejere skal bo på Selleberg, er det langtfra planen, at de skal være ene om godset. Den tidligere ejer Søren Hvenegaard Lassen er ansat som godsforvalter og bor i en lejlighed i det gamle mejeri.

- Fra første møde har vi haft en rigtig god kemi med Søren Hvenegaard, og det betyder så meget for os at have hans assistance. Han ved alt om herregården og dens historie. Havde vi ikke haft ham som godsforvalter og kontaktperson, havde vi da været på spanden, siger Gabriella Ohnemus.

Men der skal være plads til endnu flere, og derfor vil parret indrette ni lejligheder i den gamle kostald (hvor der tidligere var kiropraktorklinik i den ene ende).

- I gamle dage var der jo masser af mennesker, der havde deres arbejde på herregården. Det var ikke usædvanligt, at der var 50 mennesker, der havde deres faste gang her. Vores mål er at få fyldt herregården med nyt liv.

De nye ejere har sat det prisbelønnede arkitektfirma Norrøn til at tegne ombygningen af kostalden. Tegning: Norrøn

Tegnes af prisbelønnet arkitektfirma

Til at skabe de helt rigtige rammer har de hyret arkitektfirmaet Norrøn, der netop har modtaget Henning Larsen Fondens hæderspris. Norrøn har som speciale at tage udgangspunkt i ikke blot de bygninger, de skal arbejde med, men også bygningernes og områdets historie.

- De arbejder ikke bare med arkitektur men også med poesi og historie, og for os er det netop vigtigt at bevare så meget af det autentiske Selleberg som muligt, fortæller Gabriella Ohnemus.

Det bliver meget tydeligt i ombygningen af kostalden.

- Vi bibeholder den gamle arkitektur med fordelingen af vinduer helt uændret, vi udskifter blot nogle af de små staldvinduer med vinduer i fuld højde, så der kan komme lys ind, fortæller Gabriella Ohnemus.

Lars Ohnemus tilføjer, at de hvælvede lofter, der er stærke nok til at bære et kornloft, bibeholdes, så indtrykket af den gamle stald bevares.

- Og gulvene bliver af asketræ fra Selleberg - vi har fældet træerne, som skal skæres op til gulvplanker.

I den gamle kostald bliver der plads til ni lejligheder, der sakl sikre nyt liv på den gamle herregaard. Tegning: Norrøn

Snart egen hjemmeside

Lejlighederne bliver mellem 96 og 134 kvadratmeter - de fleste af dem 120.

- De egner sig til alle fra en enlig mor til et ældre ægtepar. Og jeg kan godt se for mig, at de vil være meget velegnede til mennesker, der kommer og skal arbejde på Lindø, på OUH eller universitetet et par år. Derfor indretter vi også et lille businesscenter med kontorlokaler, fortæller Lars Ohnemus.

- Jeg ved af erfaring, at når man er udstationeret, så er det meget værdifuldt med fred og ro, og det kan vi tilbyde her, samtidig med at man er helt tæt på byen.

Skulle nogen allerede nu være interesseret i en Selleberg-lejlighed, så kan man om en uge eller to få mange flere informationer og se tegningsmateriale på hjemmesiden www.selleberg-herregaard.dk. Her kan man også skrive sig op til en af lejlighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce