Annonce
Odense

Gør julen bedre for mange: Fyn hjælper Fyn kan gøre en forskel

Det begyndte som lidt af en tilfældighed i 2010, da Frelsens Hær opfordrede Fyens Stiftstidende til at samle penge ind blandt læserne som led i julehjælpen til værdigt trængende. Indsamlingen Fyn hjælper Fyn har været et fast programpunkt op til jul lige siden.

Fyn: For godt ni år siden havde jeg en såkaldt nyhedsvagt her på avisens Odense-redaktion. Den gik blandt andet ud på at tage imod alle indgående opkald, og blandt disse var et fra Frank Marseille Jakshøj, der på det tidspunkt var korpsleder for Frelsens Hær i Odense.

Han ville høre, om vi kunne skrive en lille artikel om, at nu var det tid, hvis man ville ansøge om julehjælp hos Frelsens Hær. Det kunne vi da godt, lød mit svar, og så tog samtalen en drejning, idet den gode korpsleder fortalte, at han havde hørt om en avis et sted, der stod i spidsen for en indsamling blandt læserne, og om det ikke var noget for Fyens Stiftstidende at kopiere den idé?

Frank Jakshøjs timing var perfekt, for i de år var det for alvor blevet et mantra for vor hæderkronede avis, at vi ikke bare ville beskrive problemerne, vi ville også være med til at løse dem. Resultatet blev Fyn hjælper Fyn, og eftersom samtalen med Frank Jakshøj var i 2010, kan vi i år fejre, at det er 10. gang, vi laver indsamlingen.

625 ansøgninger om julehjælp

Man kan selvfølgelig altid diskutere, om det er noget at fejre, at der er et behov for at rejse penge til julehjælp, som bestemt ikke er blevet mindre i løbet af dette årti. Men vilkårene er nu engang sådan, og hvis man vil ændre dem, er det en politisk kamp, som ikke hjælper de fattige familier her og nu. Derfor gik vi ind i Fyn hjælper Fyn. Med den simple mission at i det mindste i julen skulle familierne have råd til den lille smule ekstra, der ikke er i en hverdag med en økonomi, der er presset i bund.

Frelsens Hær Odense, der dækker det meste af Fyn, har i år modtaget 625 ansøgninger om julehjælp. Der er ikke tale om et tag-selv-bord: Ansøgerne skal gøre rede for deres økonomiske forhold, og hvis de for eksempel skriver i ansøgningerne, at de har store medicin- eller huslejeudgifter, skal de kunne dokumentere dette.

Annonce

Fattige børnefamilier får hjælp

I år er 438 ansøgere blevet indstillet til julehjælp, og regnestykket er faktisk simpelt: Hvis ikke Fyn hjælper Fyn samler tilstrækkeligt med penge ind, vil der ikke være råd til julehjælp til alle disse. Julehjælpen er garanten for, at en række fattige børnefamilier i det mindste i den tilstundende højtid får luft i økonomien til gaver, god mad, og hvad der nu ellers hører højtiden til. Alt det de fleste af os tager som en selvfølge.

Heldigvis har det, lige siden Frank Marseille Jakshøj plantede idéen, vist sig, at der findes masser af generøse mennesker på Fyn - blandt jer læsere. Organisationer, virksomheder, privatpersoner har taget godt imod Fyn hjælper Fyn og har doneret små og store beløb, der har gjort det muligt af sprede julelys og varme i en række hjem, hvor hverdagen er slidsom.

Tak for det, og vi håber og tror, I er klar til at hjælpe os med at hjælpe Fyn igen i år.

Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce