Annonce
Odense

Gør julen bedre for mange: Fyn hjælper Fyn kan gøre en forskel

Det begyndte som lidt af en tilfældighed i 2010, da Frelsens Hær opfordrede Fyens Stiftstidende til at samle penge ind blandt læserne som led i julehjælpen til værdigt trængende. Indsamlingen Fyn hjælper Fyn har været et fast programpunkt op til jul lige siden.
Annonce

Fyn: For godt ni år siden havde jeg en såkaldt nyhedsvagt her på avisens Odense-redaktion. Den gik blandt andet ud på at tage imod alle indgående opkald, og blandt disse var et fra Frank Marseille Jakshøj, der på det tidspunkt var korpsleder for Frelsens Hær i Odense.

Han ville høre, om vi kunne skrive en lille artikel om, at nu var det tid, hvis man ville ansøge om julehjælp hos Frelsens Hær. Det kunne vi da godt, lød mit svar, og så tog samtalen en drejning, idet den gode korpsleder fortalte, at han havde hørt om en avis et sted, der stod i spidsen for en indsamling blandt læserne, og om det ikke var noget for Fyens Stiftstidende at kopiere den idé?

Frank Jakshøjs timing var perfekt, for i de år var det for alvor blevet et mantra for vor hæderkronede avis, at vi ikke bare ville beskrive problemerne, vi ville også være med til at løse dem. Resultatet blev Fyn hjælper Fyn, og eftersom samtalen med Frank Jakshøj var i 2010, kan vi i år fejre, at det er 10. gang, vi laver indsamlingen.

Annonce

625 ansøgninger om julehjælp

Man kan selvfølgelig altid diskutere, om det er noget at fejre, at der er et behov for at rejse penge til julehjælp, som bestemt ikke er blevet mindre i løbet af dette årti. Men vilkårene er nu engang sådan, og hvis man vil ændre dem, er det en politisk kamp, som ikke hjælper de fattige familier her og nu. Derfor gik vi ind i Fyn hjælper Fyn. Med den simple mission at i det mindste i julen skulle familierne have råd til den lille smule ekstra, der ikke er i en hverdag med en økonomi, der er presset i bund.

Frelsens Hær Odense, der dækker det meste af Fyn, har i år modtaget 625 ansøgninger om julehjælp. Der er ikke tale om et tag-selv-bord: Ansøgerne skal gøre rede for deres økonomiske forhold, og hvis de for eksempel skriver i ansøgningerne, at de har store medicin- eller huslejeudgifter, skal de kunne dokumentere dette.

Annonce

Fattige børnefamilier får hjælp

I år er 438 ansøgere blevet indstillet til julehjælp, og regnestykket er faktisk simpelt: Hvis ikke Fyn hjælper Fyn samler tilstrækkeligt med penge ind, vil der ikke være råd til julehjælp til alle disse. Julehjælpen er garanten for, at en række fattige børnefamilier i det mindste i den tilstundende højtid får luft i økonomien til gaver, god mad, og hvad der nu ellers hører højtiden til. Alt det de fleste af os tager som en selvfølge.

Heldigvis har det, lige siden Frank Marseille Jakshøj plantede idéen, vist sig, at der findes masser af generøse mennesker på Fyn - blandt jer læsere. Organisationer, virksomheder, privatpersoner har taget godt imod Fyn hjælper Fyn og har doneret små og store beløb, der har gjort det muligt af sprede julelys og varme i en række hjem, hvor hverdagen er slidsom.

Tak for det, og vi håber og tror, I er klar til at hjælpe os med at hjælpe Fyn igen i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce