Annonce
Odense

Gør et kup - køb vin og spiritus fra det konkursramte Franck A

Vin, stærk spiritus og øl for omkring 100.000 kroner kommer nu på auktion. De mange flasker er delt op på omkring 300 katalognumre. Foto: Odense Auktionerne

Mellem jul og nytår sælger Odense Auktionerne vin- og spirituslageret fra det konkursramte Franck A. Der er omkring 300 katalognumre.

Vinelskere og folk, der sætter pris på spiritus med højere procenter, har mulighed for at gøre et godt køb, når alkohollageret fra det nu lukkede Franck A sælges på auktion mellem jul og nytår.

Det forklarer Jan Siksne, auktionsholder og ejer af Odense Auktionerne, der sælger den megen vin og spiritus:

- Vinene er ikke blevet vurderet, for de skal sælges uanset hvad. Realistisk set kommer tingene nok til at koste halvdelen af udsalgsprisen - det siger min erfaring mig. Noget lidt dyrere, noget lidt billigere, siger han.

Der er vin og spiritus for omkring 100.000 kroner, og noget af det dyrere, der kommer på auktion, er champagne fra Dom Pérignon - det mest estimerede brand i Moët & Chandons champagneportefølje - og Bollinger, kendt fra blandt andet James Bond-filmene.

Der er også flere gode og dyre rødvine, blandt andre Château Palmer fra Margaux i Bordeaux og Flor de Pingus, lavet af den danske vinproducent Peter Sissecks på hans ejendom i det nordspanske Ribera del Duero.

Der er i alt omkring 300 katalognumre. Vin og spiritus sælges i forskellige pakker, for eksempel fire flasker gin sammen, fem flasker vodka, 12 flasker assorterede vinflasker eller seks flasker Château Palmer.

Annonce
Vinene her til højre og venstre, La Pousse D?Or fra Chambolle-Musigny i Bourgogne og Château Palmer fra Margaux i Bordeaux , hører normalt til i den dyre ende. Ved auktionen er der mulighed for at gøre et godt køb. I midten en portvin, der bærer Den Kongelige Livgardes navn. Foto: Odense Auktionerne

Kom og se på varerne

Auktionen byder på et væld af forskellige gin-typer - for eksempel danske gin som Jim & Tony, Isfjord og Trolden, men også mere traditionelle som Hendrick's og Beefeater.

Der er skotsk single malt whisky, amerikansk bourbon, Martell XO-cognac, absolut vodka i flere varianter, Havana Club-rom ligeledes i forskellige udgaver og indtil flere forskellige portvine. Der er også et væld af forskellige typer bitter og snaps, fra Fernet-Branca, Jägermeister og Nordsø Bitter til Linie Aquavit.

Auktionen finder sted, så interesserede kan nå at få glæde af varerne til nytårsaften, hvis det er et ønske. Den afholdes nemlig den 28. december klokken 15 i Odense Auktionerne, Havnegade 16, anden sal - med indgang fra Malmøgade.

Der er eftersyn på varerne dagen før, torsdag den 27. december mellem klokken 16 0g 18, og på selve dagen fra klokken 12 til 15.

Der er masser af gode ting på auktion - her nogle eksempler som Champagne fra Dom Perignon (øverst til højre), Martell XO-cognac eller Flor de Pingus-rødvin. Foto: Odense Auktionerne
Flere eksempler på nogle af de dyrere rødvine på auktion. Bourgognevinen i midten her, Louis Jadot - Gevrey-Chambertin 2013, ligger normalt til mellem 400 og 500 kroner flasken. Foto: Odense Auktionerne
Champagne fra Bollinger eller lakrids-vodka? Foto: Odense Auktionerne
En række forskellige gin kommer under hammeren mellem jul og nytår, her en stribe Hendrick's. Foto: Odense Auktionerne
Hvidvin fra Loire, bourbon fra USA eller Château La Truffe fra Pomerol? Eller måske La Richemone, en 1'er cru fra Nuits-Saint-Georges? Foto: Odense Auktionerne
Der kommer alkohol for stort set enhver smag under hammeren. Foto: Odense Auktionerne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];