Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Vinduer uden maling

Annonce

? Hej Kjeld Bjerre - jeg fremstiller vinduer og døre. De kan fås med naturtræ indvendigt og færdigmalede udvendigt. Jeg bruger oliemalinger.

Hilsen

Hans Knudsen, Kratholm Byggeservice

! Hej Hans - dette er hermed gjort vitterligt: Hvis man ønsker vinduer af træ, som er ubehandlede på den indvendige side, kan man bestille dem hos Kratholm Byggeservice.

Og til dem, som måske ikke lige fanger sammenhængen: For nylig fortalte en læser, at hans leverandør af vinduer havde afslået et ønske om, at de nye vinduer skulle være ubehandlede på indersiden - “det kunne ikke lade sig gøre”, var beskeden.

Men det kan det selvfølgelig. Dog var der den mening i galskaben, at hvis man vil have garanti på sine vinduer, som rækker ud over fabrikantens egne løfter, så sker det vanligvis igennem organisationen Vinduesindustrien, som har et helt sæt regler, som fabrikanten skal overholde for at gøre sig fortjent til DVV-mærket - og den garanti, som følger med. Det drejer sig om et større regelsæt, som du kan finde på dvv.dk.

Det handler groft sagt om, at virksomhederne, som er med i ordningen, er enige om en masse tekniske detaljer om, hvordan et vindue skal laves - herunder om kvaliteten af overfladebehandlingen.

Leverandøren garanterer altså over for sine kolleger i DVV, at han maler med bestemte produkter og udfører arbejdet efter alle regler - det er betingelsen for, at DVV vil overtage garantien over for kunden, og derfor kan leverandøren ikke bare aftale med kunden, at han/hun selv maler sine vinduer.

Det er i givet fald et brud på den aftale, han har med sine kolleger. Derfor er det umiddelbart korrekt, at man ikke kan få lov til at male sine vinduer selv - hvis man vil have sin DVV-garanti. Og det vil vi jo.

Dog viste det sig, at man godt kan komme uden om denne hindring. Det kræver bare, at fabrikanten tager forbehold i kontrakten - det vil herefter fremgå, at skader på vinduerne, som kan henføres til det malearbejde, som kunden altså selv at udføre (eller netop ikke udføre), er undtaget fra garantien. Man mister altså ikke hele garantien, men det, som har direkte eller indirekte med malingen at skaffe.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce