Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Verdens smukkeste rosetter

Skal en roset til lampeudtaget i loftet nødvendigvis være diskret? Heldigvis ikke …

? Hej Kjeld Bjerre - jeg så forleden din artikel om rosetter, drejet eller ikke drejet i træ. Jeg har følgende historie at bidrage med:

Vi købte et ældre hus for 20 år siden, og i egenskab af at være keramiker nægter jeg at acceptere grimme løsninger af plastik, hvis det kan undgås. Det kan ofte undgås og erstattes med keramik, jeg selv designer til situationen.

De flade rosetter har seks udgangsmuligheder, afhængigt af hvor ledning(erne) skal føres hen over loftet. Samlemufferne er skjulte. Skruerne er integreret i dekorationerne og skruet i gipsloftet. De flade rosetter er monteret i loftet på mine værksteder. De hævede/buttede rosetter er dekorative og erstatter de grimme hætter af plastik. Mufferne er skjulte.

Med venlig hilsen

Asse Due, keramiker, Viby J

Annonce
… hvis du spørger Asse Due - keramiker i Viby J.

! Hej Asse - de er godt nok flotte, og jeg undrer på (det er der ikke noget, som hedder, men jeg siger det altså alligevel …), om du laver så mange, at de ligefrem er til salg?

Og så får det mig til at tænke på det gamle ordsprog: Hvis du er god med en hammer, ser du søm alle vegne - slask!

Det er nok ment en smule humoristisk, men rummer faktisk også en sandhed, som ofte fører noget godt og smukt med sig - og noget overraskende.

Jeg mener, at dine rosetter er jo helt oplagte - de er ikke fortænkte, men en naturlig og meget-meget smuk løsning. Men det ser man først bagefter - ingen designer, arkitekt eller fabrikant ville jo få den tåbelige idé at bruge keramik til sådan et formål, fordi de har vænnet sig til, at loftrosetter er af plastic eller metal, og de skal være diskrete - punktum!

Dine rosetter er lige i øjet - og alt andet end diskrete. Tak for det.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce