Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Tjek vandmålerens si

? Hej Kjeld Bjerre - jeg læste forleden dag om en læser, som manglede vandtryk i huset, og om de mange tiltag, der var gjort for at løse problemet. Så vidt jeg husker stod der ikke noget om vandmåleren?

På mit arbejde har jeg utallige gange haft samme problem, og i stort set alle tilfælde har årsagen været den beskyttende si, som sidder i tilgangen til måleren. Den skal forhindre småsten, rustskaller m.m. i at sætte sig i målerens vingehjul, og derved forhindre måleren i at virke.

Med tiden vil der samle sig mere og mere skidt i denne si, og til sidst stopper gennemstrømningen.

Hvis man piller måleren af (VVS-mand), kan sien nemt tages ud med en spidstang og skylles i den spand vand, som man tappede, før der blev lukket for vandet!

Problemet kan jo være løst, inden jeg har nået at skrive denne mail - men ellers var det måske en løsning?

Med venlig hilsen

Maskinmester Ib Hansen, Kerteminde

Annonce

! Hej Ib - Mester Ib - det lyder som en rigtig god forklaring på et udbredt fænomen.

De fleste af os kender det jo fra de mange haner, som enten ved tilgangen eller på selve tuden er udstyret med en tilsvarende si - med tiden blokeres den af fint sand, kalk og skaller, så vandet kun lige med nød og næppe tisser ud af hanen.

Ofte er der jo tale om en “spare-funktion”, så man kan vel sige, at den bare virker lidt for godt …

Hvis der sidder en sådan si ved tilgangen til vandmåleren, er det jo helt oplagt, at det er det første, man tjekker, hvis vandtrykket i hele installationen falder - øh, jeg mener selvfølgelig, at man ringer efter vvs’eren og lader ham tjekke det - naturligvis - vi kunne aldrig finde på andet.

Tak for rådet - jeg tror, at det vil komme mange til gavn!

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Ps: Det falder mig ind, at det måske kun er gammeldags vandmålere med ur, som har en si indbygget - de moderne, som fungerer ved ultralyd, har vel ingen følsomme mekaniske dele og derfor ikke brug for sådan en indretning?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce