Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Tjek vandmålerens si

? Hej Kjeld Bjerre - jeg læste forleden dag om en læser, som manglede vandtryk i huset, og om de mange tiltag, der var gjort for at løse problemet. Så vidt jeg husker stod der ikke noget om vandmåleren?

På mit arbejde har jeg utallige gange haft samme problem, og i stort set alle tilfælde har årsagen været den beskyttende si, som sidder i tilgangen til måleren. Den skal forhindre småsten, rustskaller m.m. i at sætte sig i målerens vingehjul, og derved forhindre måleren i at virke.

Med tiden vil der samle sig mere og mere skidt i denne si, og til sidst stopper gennemstrømningen.

Hvis man piller måleren af (VVS-mand), kan sien nemt tages ud med en spidstang og skylles i den spand vand, som man tappede, før der blev lukket for vandet!

Problemet kan jo være løst, inden jeg har nået at skrive denne mail - men ellers var det måske en løsning?

Med venlig hilsen

Maskinmester Ib Hansen, Kerteminde

Annonce

! Hej Ib - Mester Ib - det lyder som en rigtig god forklaring på et udbredt fænomen.

De fleste af os kender det jo fra de mange haner, som enten ved tilgangen eller på selve tuden er udstyret med en tilsvarende si - med tiden blokeres den af fint sand, kalk og skaller, så vandet kun lige med nød og næppe tisser ud af hanen.

Ofte er der jo tale om en “spare-funktion”, så man kan vel sige, at den bare virker lidt for godt …

Hvis der sidder en sådan si ved tilgangen til vandmåleren, er det jo helt oplagt, at det er det første, man tjekker, hvis vandtrykket i hele installationen falder - øh, jeg mener selvfølgelig, at man ringer efter vvs’eren og lader ham tjekke det - naturligvis - vi kunne aldrig finde på andet.

Tak for rådet - jeg tror, at det vil komme mange til gavn!

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Ps: Det falder mig ind, at det måske kun er gammeldags vandmålere med ur, som har en si indbygget - de moderne, som fungerer ved ultralyd, har vel ingen følsomme mekaniske dele og derfor ikke brug for sådan en indretning?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce