Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: The Gynge-chair

Den fine gyngestol ser ud til at være begået af Illum Wikkelsø.

? Hej Kjeld Bjerre - det var interessant at læse artiklerne om gyngestolen. Faktisk har jeg en magen til, som jeg købte brugt for 25 år siden. Den var oprindelig hvidmalet, og havde ”Danish Furniture”-mærket på undersiden af sædet.

Den var ret skrammet, så noget skulle der gøres ved den, tænkte jeg (som tidligere tømrer). Jeg valgte at slibe al malingen af den og opdagede, at den var i flot bøgetræ. Derpå lakerede jeg den med markedets stærkeste og bedste lak (som ikke fås mere). Jeg fik syet runde puder til sæde og ryg med ca. 20 mm skumindlæg.

Stolen er rigtig pæn og supergod at sidde i. Stolen er angiveligt designet af Illum Wikkelsø. (Se vedhæftet billede fra anden annonce).

Venlig hilsen

Benny Damborg, Odense M

Annonce

! Hej Benny - den der lak, som ikke findes mere - Nej, det taler vi ikke mere om!

Men jeg har for øvrigt hørt, at de moderne lakker på akryl (vandige og 1-komponent) faktisk er blevet rigtigt gode. Jeg har ellers også sværget til de gode gamle og giftige, men for ikke så længe siden stod jeg og skulle bruge en gang hurtig hattelak til et eller andet - vist nok bare for, at det skulle se pænt ud på et foto - så jeg greb en dåse spraylak fra skuffen (billigt kram fra Harald, Biltema, Thansen eller sådan): Pssst-pssst-vupti - så var den ged barberet. Bagefter var jeg noget chokeret over, hvor pænt det blev, og det ser endda ud til at holde - det virker sgu!

En dame, som har glemt at sætte sit navn under mailen - vi gætter på, at hun er pensioneret tysklærer - men hun har i hvert tilfælde en stol magen til og skriver:

“Kære Kjeld Bjerre – "Viel Geschrei, nur venige Wolle": En sådan gyngestol havde Kjeld (min ægtemand) og jeg i mange år, indtil vi fik en mindre stue, hvor gængerne ofte var i vejen.

Stolen blev videregivet i familien, hvor jeg stadig på besøg glæder mig over dens fine konstruktion. "Min" stol er helt igennem af egetræ - så fin som ny trods flittig brug. Designeren er: Kristian Illum Vikkelsø, arkitekt.

Tjekkede lige på nettet, hvor den beskrives i mange afsnit; søg bare på navnet, så popper de op.”

Tak til jer begge.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce