Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Tåbelige hasper

Tegning: Mikkel Damsgård Petersen
Annonce

? Kære Kjeld Bjerre - nu er det mig, der beder dig om hjælp. I vores andelsforening får vi nemlig nye “alting” - blandt andet vinduer.

Og de er for høje i køkkenet og mit soveværelse, så jeg kun kan nå den øverste haspe ved at stå på en skammel - øv, jeg er snart 79 og hader at stå på stiger og skamler - og så for noget SÅ dumt som at åbne et vindue. Jeg spurgte tømreren, om ikke vi kunne sætte haspen ned - bare 20 centimeter - men nej, for så “røg” garantien?

Men kan du så ikke opfinde en stang med en krog, så det er lettere for mig med de “sk…" vinduer - sagt med et smil!

Venlig hilsen

Ea Randi Kaaris

! Kære Ea - det kan vel ikke nægtes, at du er blevet gammel, men så længe du kan blive hidsig, når du udsættes for ungdommens tåbeligheder, må man vel sige, at der endnu er klare livstegn …

Og du har selvfølgelig helt ret i, at det er fjoget ud over alle grænser, at hasperne til de vinduer, som kan åbnes, sidder så højt, at man ikke kan nå dem - hvor dum har en tømrer/vinduesfabrikant lov til at være?

Det er imidlertid ikke noget nyt problem. En del dannebrogsvinduer er lavet sådan, at det kun er de små foroven, som kan åbnes - og der er mange moderne vinduer, som er indrettet, så “trækruden” sidder flere meter oppe. Af samme grund er der for længst opfundet en slags “mekanisk fjernbetjening”, så man kan åbne og lukke med begge ben på jorden.

Der findes flere typer - også elektriske med en egentlig fjernbetjening, men det skal du ikke ønske dig. Den type, som jeg tænker på, består af en lang spiral, som løber inde i et rør - foroven er spiralen fastgjort, hvor haspen ellers sidder, og forneden er der et lille håndtag - når du skubber håndtaget opad, åbner vinduet, og når du trækker ned, lukkes det.

Såre simpelt. Og når du næste gang får fat i tømreren, laver du dejlig kaffe og skruer dit sødeste smil på - og så forklarer du ham, hvad jeg lige har fortalt dig.

Og så siger den flinke unge mand, at ved nærmere eftertanke kan han faktisk godt huske, at der findes sådan et system - så det skal han nok lige undersøge - og så vil han vende tilbage.

Men det bliver jo ikke til en skid - han glemmer alt om dit vindue, så snart han er ude ad døren, for han ved ikke lige, hvad dimsen hedder, og hvor han kan købe den.

Så du skænker lige lidt ekstra kaffe i koppen, og så fortæller du ham, at dimsen hedder en “vinduesåbner i vinkel” - mærket er Acrimo, og hos firmaet Carl Ras har den varenummer 4147 1575. Og Carl Ras har for resten telefonnummer 66 10 15 11.

Og det har du alt sammen skrevet på en seddel - dels fordi du er sådan en sød og hjælpsom gammel dame, dels fordi det fratager den unge mand enhver god undskyldning - han er simpelthen nødt til at gøre noget ved sagen - nu!

Kære Ea - jeg håber, at du får løst dit problem. Og jeg synes for resten, at det anstændigvis må være andelsforeningen, der betaler for vinduesåbneren.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce