Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Strikkeopskrift søges

? Hej Kjeld - vi har samme princip her på vores badeværelse med bord og vask af sort granit. Men kluden, som blev omtalt i sidste uge, ser fin ud, og Kell burde have sendt opskriften med. Kan du bede om den? Tak.

Go’ søndag.

Venlig hilsen Else

Annonce

! Hej Else - jeg tror lige, at din bøn kalder på en forklaring. for de læsere, som ikke lige husker historien:

Vi har over nogle uger dyrket temaet “sort vask af granit bliver grim af kalk og okker - hvad gør man?”

Det har vi så fået nogle bud på - især har jeg selv kunnet bidrage med, hvad man kan gøre, når skaden er sket. Hvordan man sliber og polerer en vask af sten/komposit op igen, så den bliver fin - og sådan noget med, at man skal holde den ved lige med bådvoks og gud ved hvad …

Og så var det, at den omtalte Kell sendte os et foto med en flot og lyserød klud, som lå dekorativt ved siden af en skinnende vask af granit - og lod os forstå, at hermed er alle problemer med grimme lyse skjolder på den sorte granit løst, idet vi går ud fra, at ingen er så tykhudede, at de ikke forstår en fin hentydning: Nu har fruen i huset brugt utallige timer på at strikke den fineste lyserøde klud - vil du så venligst tørre op efter dig, når du har brugt vasken, så den kan holde sig fin - uden at bemeldte frue i huset også skal bruge tid på at afkalke?

Og her kommer Else så ind i billedet - hun forstår straks fidusen og tilslutter sig det kvindelige psykomanipulatoriske princip så naturligt, at hun end ikke kommenterer det - hun vil bare godt have opskriften på kluden!

Jamen, altså - Else: Du må da forstå, at dette her ikke er nogen strikkeklub - det næste bliver vel, at vi skal til at diskutere børneopdragelse, #metoo og hvorfor let ristet blomkål med quinoa er meget mere lækkert end bøf med løg - det er jo en identitetspolitisk glidebane!

Men så pyt da - i tidens løb har forbavsende mange kvinder gjort mig den ære at følge mine skriverier, på trods af at jeg har gjort, hvad der har været muligt for at skræmme dem væk - og derfor vil jeg gøre en undtagelse og bede alle og enhver, som kan det der med at strikke, om at indsende passende opskrifter på, hvorledes man laver en hamrende flot klud - ikke enhver klud, men altså en til at lægge ved siden af vasken.

Strikkedamer og -mænd - grib denne enestående chance for at udtrykke jer kreativt i ret og vrang.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce