Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Slange i robottens paradis

Sådan ser en haveslange ud, når den har været i nærkontakt med en robotklipper.
Annonce

? Hej Kjeld - jeg læser med interesse dine artikler. Men der er vist mere til robottens evner, end du fik undersøgt.

Under vanding havde jeg glemt, at robotten kørte, og den benyttede lejligheden til at kravle hen over en bugtende slange. Det kunne slangen ikke holde til, som billederne viser. Så jeg vil ikke lægge fingre til et eksperiment desangående. Min robot er en Husqvarna med samme type skær som din.

Venlig hilsen

Peter Holbech, Glamsbjerg

! Hej Peter - dit foto er jo klar dokumentation for en bestemt hændelse: En Husqvarna-robotklipper har snittet så dybt i en armeret haveslange (med tryk på), at der er gået hul - sådan!

Og det kan da godt ærgre mig, at jeg ikke under min test også prøvede at stikke en haveslange ind til de roterende knive - det havde givet mening, men det faldt mig altså ikke ind.

Nok mest fordi jeg havde to specifikke spørgsmål: Hvad sker der, hvis man stikker fingrene ind til knivene - og hvad sker der, hvis robotten møder et pindsvin på sin vej?

Og min konklusion var og er, at det vil gøre ondt og blive blodigt, men man mister altså hverken hånd eller fingre. Og hvad angår de pindsvin, som har givet anledning til hele balladen, så viste mit eksperiment altså, at en robotklipper som den, vi har her i huset, simpelthen ikke kan køre et pindsvin over: Robotten stoppede øjeblikkeligt og driftsikkert for den udstoppede sok, som jeg brugte som stand-in for et rigtigt pindsvin.

Hvis vi forudsætter, at et pindsvin vil rulle sig sammen, hvis det rammes af en robot i mørke, så har jeg meget vært ved at se for mig, hvordan dyret skal kunne komme i kontakt med de roterende knive. Men hvis der er nogen, som har en viden, som modsiger dette, hører jeg gerne om det.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce