Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Russer uden hul i

Prisen er 78 dollars for tre russiske slibesten af epoxy med diamantstøv - dyrt? Man skal selv bore hul og forsyne slibestenene med en “styrestang”.

? Kære Kjeld Bjerre - jeg har med stor interesse læst din artikel om “Slibesten fra Mockba”.

Jeg vil spørge dig, om du har boret hullerne til stængerne, eller om de var der i forvejen. Det synes jeg er ret vigtigt, hvis man vil kopiere din “á la Lanski metode”.

En anden ting, som man nok ikke skal tale alt for højt om: Kunne du få russerne til at sætte beløbet (inkl. porto) lidt lavere af hensyn til moms og told? 78 dollars er trods alt en slat penge.

Venlig hilsen

Manfred Federau

Annonce

! Kære Manfred - angående det sidste må jeg nok skuffe. Hvis jeg havde evnerne til at få en russisk netbutik til at give rabat, så havde jeg jo nok forsøgt mig, da det var mig selv, der skulle betale.

Men du er mere end velkommen til selv at prøve, og jeg hører gerne om det, hvis det lykkes.

Du har ret i, at det ikke er slibesten i den helt billige ende - dog vil jeg mene, at det ikke er skudt helt ved siden af, når man tænker på, at vi taler om tre slilbesten med seks finheder - og belægningen med diamantstøv (russisk kunstdiamant, hvis jeg har forstået det rigtigt) er ganske avanceret og effektiv.

Bortset derfra vil det ikke undre mig, om man kan finde noget tilsvarende, men til en billigere pris, på den kinesiske del af nettet. Til gengæld forekommer det mig mere usikkert at købe direkte fra Kina. Ikke så meget, om man får sine varer, for det er jeg ikke så bange for, når det drejer sig om regulære tekniske ting og sager - hvis man vil snyde, så er der mere oplagte emner end eksotiske slibesten - tror jeg. Nej, det er mere specifikationerne, som ofte forekommer uigennemskuelige.

Med hensyn til hullerne i slibestenene kommer det muligvis også som en skuffelse, at dem har jeg selv boret. Jeg har såmænd ledt efter slibesten med “styrestang” - eller i det mindste hul til montering af en sådan anordning - men uden held.

Til gengæld har jeg med stor omhu udsøgt netop disse slibesten, fordi de har en kerne af en slags aluminium, som er let at bore i - og de har desuden en tykkelse, så det rent faktisk er muligt.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce