Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Kogende vand i hovedet

Taurus-modellen, som nu er blevet medlem af Kjeld Bjerres husstand.
Annonce

? Hej Kjeld Bjerre - det var en gevaldig reklame, du har foldet ud i dagens provinsaviser til fordel for firmaet Akvatur (alias JB Armatur) i Silkeborg.

Først to sider i dagens varme sprøjte - og endnu to i ugen efter. Den reklame for Taurus må være masser af kroner værd.

Måske skulle firmaet med det tilforladelige navn i Silkeborg bruge noget af deres fortjeneste på at kompensere de tusindvis af kunder, der blev brændt af, da firmaets tidligere generation af kogende vandhaner under navnet “Fumo” bogstaveligt brændte og måtte kaldes tilbage fra markedet.

Kort tid inden Sikkerhedsstyrelsen tilbagekaldte produktet fra markedet, solgte Bent Pihl Iversen, der står bag firma(erne) i Silkeborg, undertegnede et eksemplar - vel vidende, at produktet stod over for tilbagekaldelse. I forbindelse med at kunderne ikke længere måtte bruge produktet, blev det meldt ud, at firmaet ikke ville yde nogen som helst kompensation til de kunder, der nu stod med ubrugelige kogende vandhaner. Det var der ikke penge til - vel at mærke i det gamle Fumo-selskab som behændigt lukkede, samtidig med at tusindvis af kunder stod tilbage med håret i postkassen og mellemhandlere etc. gik konkurs.

Jeg kontaktede herr Iversen i Silkeborg, der få uger tidligere med silkeblød stemme i telefonen kunne sælge såvel vand til Sahara som kogende vandhaner i stimevis med overbevisende argumenter.

Han var nu forvandlet til benhård businessman, der koldt og kort henviste ethvert krav til det gamle skuffeselskab, som han intet havde med at gøre. Det viste sig, at mails til såvel det gamle (Fumo) som nye (Taurus) selskab alle havnede på hans skrivebord. Første kategori ubesvarede - anden kategori med tilbud om at købe det nye fremragende Taurus-produkt, som kom på markedet, næsten inden lugten af brændt plastic forsvandt fra køkkenskabene rundt omkring i Kongeriget.

Med dette skriv ønsker jeg ikke at så tvivl om de tekniske løsninger i senere produkter fra samme herre, men blot at gøre opmærksom på, at tidligere produkter fra samme afsender har indeholdt farlige konstruktioner, som har ført til indgreb fra Sikkerhedsstyrelsen. At der i kølvandet på Fumo-eventyret stod tusindvis af brugere med ubrugelige anlæg og firmaer i konkurs - og at Taurus-fabrikanten (der stykker kinesiske stumper sammen til danske produkter) samvittighedsløst åbner nye forretningseventyr hurtigere, end det kogende vand kan forlade afbrændte vandhaner.

Men denne side af sagen er jo noget helt andet end dit mandat til at skrive om gør det selv-teknik i avisen - jeg kan blot genkende herr Iversens oversalgbare argumenter glimtvis i dine tekster, så hold hellere hovedet koldt og kritisk i forhold til herr Iversens snak! Ellers ender også Taurus-eventyret med kogende vand i hovedet.

Mange gode hilsner

Peder Bach, Odense SØ

! Hej Peder Bach - jeg kendte godt historien om den kogende vandhane med ild i, før jeg skrev de to artikler, som du åbenbart ikke bryder dig om.

Jeg vidste også, at det var Bent Iversen, som stod bag den famøse vandhane, som endte med at blive trukket tilbage og medførte både konkurs og tænders gnidsel. Det lægger Bent Iversen nemlig ikke skjul på.

Men siden har han altså arbejdet videre med sit “koncept” - en kogende vandhane af “åben type” - stykket sammen af komponenter fra de dygtigste producenter rundtom i verden. Det nye vidunder hedder Taurus og er ændret og forbedret på mange punkter, men kan stadig sælges til en drastisk lavere pris, end vi ellers kender det fra Danmark.

Og dette sidste er altså - set fra min pind - en interessant pointe: Kogende vandhaner er jo ikke noget nyt - det nye er, at vi nu kan få den til en pris, som (vil jeg tro) gør den til en realistisk mulighed for almindelige danskere med almindelige indtægter.

Jeg vil ikke forholde mig til Bent Iversens forretningsmoral. Jeg konstaterer bare, at han gik på røven med sit første bud på en billig kogende vandhane - nu har han rejst sig fra asken med et nyt og forbedret produkt, som stadig er billigt, men hævdes at være i fin og gangbar kvalitet.

Passer det - er Taurus en god kogende vandhane til prisen?

Jeg har monteret en Taurus, og jeg har kikket indenfor i mekanikken for at vurdere kvaliteten - og som det er fremgået, kan jeg li’, hvad jeg så. Dermed slutter min opgave.

Om Bent Iversen er en engel eller en bandit, ved jeg ikke - men jeg kan da bekræfte, at han er godt skåret for tungebåndet og kan - som du antyder - sælge sand i Sahara og kogende vand på Island. Men det ændrer ikke på, at jeg vurderer hans nye vandhane som et godt og regulært produkt til prisen.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

PS: Akvatur sælger en længere serie af kogende vandhaner - forskellige modeller til forskellige priser. I den første artikel oplyste jeg en forkert og for lav pris på den billigste model - den koster 4050 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce