Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Eddikesyre i wc’et

Paul Sommer har et godt råd. Foto: Colourbox

? Hej Kjeld - du har ret i, at toiletcisterner, der løber, er noget skrammel. Det gælder både indbygnings- og fritstående. Vi har et af hver, og de har begge været "løbende".

En løsning kan være at afkalke dem “på stedet” - altså uden at skille dem ad. Man kan nøjes med at lukke for indløbet (den berømte stophane), tage låget af, blokere bundudløbet (helt) og fylde cisternen op med en blanding af eddikesyre og vand. Samme blanding som til en kogekande.

Men for ikke at bruge for meget eddikesyre kan det meste af cisternen pakkes op med sodavandsflasker fyldt med almindeligt vand og skruet til.

Så hældes eddikesyre/vand-blandingen i, så al mekanikken er under vand og så skal det bare have lang tid til at virke.

Processen tager noget længere tid med lunkent vand, end når det er kogekanden, der står for tur.

Det er helt klart ikke en 100-procents løsning, men de fleste gange virker det ganske godt.

Med venlig hilsen

Paul Sommer, Grindløse

Annonce

! Hej Poul - tricket med at fylde cisternen op med flasker er ganske snedigt og godt tænkt.

Dermed fortrænger man jo en masse vand, så blandingen kan blive mere koncentreret (og dermed virke hurtigere), uden at man skal bruge mere syre. Smart.

Og samme trick kan man jo så bruge i kummen - se historie andetsteds om dimsen Toilet Plug, som kan bruges til at blokere vandlåsen, medens man afkalker wc-kummen.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce