Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Dims - til kakkelovn

Forleden spurgte en læser, hvad denne dims af støbejern monstro er beregnet til. Michael Lundsgaard mener at vide, at det er en del af bundristen til en kakkelovn, og medmindre der (inden tre søgnedage) kommer indsigelser imod denne forklaring, betragter vi det som gældende sandhed - og sagen som fuldt opklaret.
Annonce

? Hej Kjeld Bjerre - jeg ved ikke, om I tror mig denne gang? Da jeg oplyste jer om en gammel type termokande, gjorde I ikke, men tilkendte løsningen en anden nogle uger senere.

Støbejernstingen har siddet nederst i kammeret på en kakkelovn - med øjet til højre ud gennem forsiden. Med en krog tager man fat i øjet og ryster, så asken falder ned gennem hullerne til venstre, ned i askeskuffen.

Med venlig hilsen

Michael Lundsgaard

! Hej Michael Lundsgaard - jeg ved ikke, hvilken termokande det handler om. Jeg mindes i hvert tilfælde ikke at have skrevet om eller spurgt til nogen termokande, men jeg ta’r gerne skraldet og undskylder på redaktionens vegne.

Bortset derfra lyder din forklaring på dimsen af støbejern ganske plausibel - altså at det er en slags ryste-bundrist til en kakkelovn. Den køber jeg, og vi betragter herefter mysteriet som opklaret.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce