Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Den berømte kost

Hvis terrassen trænger til at blive fejet, så brug kosten - hvis den trænger til at blive skrubbet, er MaxBrush sagen.

? Goddag Kjeld Bjerre - for vel et halvt år siden spurgte jeg om hjælp: Hvad var det for en lille smart roterende kost-maskine, du skrev om, der var så genial til at rense mellem brosten mm.

Venlig hilsen

Nils-Peter Holm

Annonce

! Hej Nils-Peter - den berømte roterende kost har jeg skrevet om indtil flere gange. I øvrigt både godt og skidt.

Da jeg oprindeligt testede maskineriet - som hedder MaxBrush, koster 1000 kroner og kan købes hos PrimusDanmark.dk - brugte jeg en stålbørste, og den var ganske rigtigt tæt på at være genial til at fjerne mos, græs og skidt imellem brosten. Især imellem de bittesmå brosten, som vi har på pladsen foran huset.

Men desværre viste det sig, at børsterne ikke kunne holde - de blev ikke slidt, men knækkede simpelthen, så der snart ikke var en ærlig børste tilbage.

Og det var jo ikke så godt. Især fordi det ikke bare var mig, men alle mulige andre, som oplevede samme problem - så den tyske leverandør trak børsten tilbage og erstattede den med en helt ny type af nylon. Og PrimusDanmark tilbød selvfølgelig at bytte den uheldige børste med en ny - gratis.

Jeg har testet den, og børster af nylon er ikke helt så hidsige til at flå ukrudt op af revnerne som stålbørsten, men dog ganske effektiv - og til gengæld holder den!

Så nu virker MaxBrush’en altså, som den skal - som en kradsbørstig kost. Eller måske det er mere dækkende at beskrive den som en roterende skurebørste eller skurekost: Den er ikke egnet til at feje lidt løse blade og sand sammen - det klarer man meget bedre med en almindelig kost. Men hvis fliserne eller terrassen af træ er sat til med alger, mos eller bare er møgbeskidt og slimet, så den trænger til at blive skrubbet - sådan for alvor - så er Max-skrubberen i sit rette element. Den er ganske tung, og den kan virkeligt bestille noget - man kan sige, at den ta’r det tunge skrub.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv i Mercedes

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Skrumpelever og kræft: Hepatitis-virus tæt på at være under kontrol blandt socialt udsatte

Annonce