Annonce
Hus og have

Gør-det-selv: Dårlig kobling på smart slange

30 meter “krøllefri” slange fra Hozelock i en lille spand - smart, men desværre er der en fejl på koblingen, så det er en bytter. Men der er stadig 5 års garanti!
Annonce

? Hej Kjeld Bjerre - jeg læste din artikel om de ekspanderende slanger forleden og havde som salgsansvarlig for Hozelock (en af de omtalte slanger - red.) lige et par spørgsmål, som jeg håber, du har tid til at svare på.

1. Du skriver til sidst i artiklen, at vores slange hoppede af, når du åbnede for vandet. Det er selvfølgelig en fejl, når det sker. Men jeg vil lige høre, om du benyttede den medfølgende universale kobling fra Hozelock, eller du benyttede den, som du havde på i forvejen?

Koblinger kan godt blive slidt, og andre mærker kan have ganske små afvigelser/unøjagtigheder, selv når de er helt nye, der gør, at andre mærker ikke passer på.

2. På billedet ser det ud, som om der er benyttet en anden kobling - i en anden farve - er det korrekt?

Som du selv er inde på, er kvaliteten af slangerne meget ens, MEN den store forskel ligger i koblingerne og måden, de er samlet med slangen på. Det er blandt andet derfor, Hozelock kan give 5 års garanti på Superhoze, mens andre ligger på de normale 2 år.

Vi har i øvrigt et alternativ til Superhoze/ekspanderende slange i form af vores nye Tuffhoze, som er en hybrid slange - en mellemting mellem ekspanderende og normale PVC-slanger. Den er utroligt stærk og kommer med 30 års garanti, og den kinker ikke. Vi har desværre udsolgt lige nu og får først levering midt juni på grund af coronakrisen.

Tak for en i øvrigt fin og objektiv artikel/test.

Med venlig hilsen

Jesper Nielsen, Glamsbjerg

! Hej Jesper - jeg er glad for, at du på trods af kritikken er glad for testen.

En test giver jo ingen mening, medmindre jeg fortæller ærligt om min oplevelser - inklusive de negative.

Jeg overvejede faktisk ikke at nævne fejlen ved den ene kobling, fordi produktet i alle andre henseender virker godt og gennemtænkt - især den særlige aflastning imellem slange og kobling, som er et indlysende svagt punkt ved den slags slanger.

Men jeg besluttede altså at tage den lille ærgerlige detalje med, fordi alt andet ville være uærligt.

Jeg brugte faktisk en del tid på at tjekke, om koblingen virkede med andre mærker af koblinger (nye og brugte), men det gør den ikke - og så gik jeg lidt grundigere til værks og målte den dårlige kobling igennem for at sammenligne med den gode kobling, som sidder i den modsatte ende af slangen.

Og det viste sig ganske enkelt, men nok så mystisk, at de har forskellige mål. Der er altså ikke tale om, at noget er knækket, forkert samlet eller i dårlig kvalitet - nej, en af komponenterne er simpelthen i forkert størrelse. Meget underligt, men et beklageligt faktum.

Det svækker dog ikke min tillid til produktet som sådan, men er bare ærgerligt for såvel mig som butikken og dig, som skal bytte slangen. Den nye Tuffhoze tester vi en anden dag …

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce