Annonce
Underholdning

Gæstespil med fynske vinkler

Skuespilleren Lars Bom (billedet) fortæller historien om H.C. Andersen, som den aldrig er blevet fortalt før. Med på scenen har han tre jazzmusikere. Foto: Roland Diaz/Scensucht

Den kommende teatersæson byder også på en række gæstespil. Teaterdirektør Jens August Wille fortæller her om tre arrangementer, der har særlig relation til Fyn:

Annonce

1 "Kærlig hilsen H.C. Andersen"

"Kærlig hilsen H.C. Andersen" er nyskrevet musikdramatik af og med skuespilleren Lars Bom, som gennem musik, tekst og maskearbejde lader eventyrdigteren fortælle sin egen historie. Ordene er Andersens - hentet fra digte, breve, dagbøger og romaner. Tre musikere leverer den musikalske ramme i form af nyskrevne melodier til 15 af Andersens mindre kendte digte.

2 "Troen og Ingen"

Da Søren Huss' kæreste blev dræbt i en trafikulykke, mistede han troen på livet. Den fynske musikers kamp for at finde vej gennem mørke og tomhed førte til cd'en "Troen og Ingen". Sangene er blevet til en stærk, musikdramatisk fortælling om livets skyggesider og menneskets styrke til at overvinde meningsløsheden. Blandt de medvirkende er sangeren Jullie Hjetland, og Laura Kold, der uddannet her på teatret.

3 Nytår med Tiptoe Bigband

Vi har tidligere lavet nytårskoncerter med Tiptoe Bigband. I år bliver det ekstra festligt, for koncerterne ligger om eftermiddagen nytårsaftensdag. Temaet er musik fra James Bond og Quentin Tarantinos forrygende filmuniverser. Dawn Joseph og Bobo Moreno er sangsolister, men en lille håndfuld af teatrets skuespillere får også lejlighed til at give et nummer - men hvem det er, er en hemmelighed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce