Annonce
Middelfart

Gæsterne strømmer til Steens pølsevogn: - Vi har haft noget mere succes end forventet

- Det her er det, man forstår ved en rigtig pølsevogn, siger Steen Heide om Havnens Is og Pølser. Pølsevognen er så klassisk, at selv opskriften, de koger røde pølser efter, kommer fra en erfaren pølsemand i Ribe. Foto: Maj Petersen
For nu har Steen Heide ikke planer om at flytte pølsevognen, der holder til ved siden af KulturØen i Middelfart by.

Middelfart: Skærtorsdag i år kunne Steen Heide række den første pølse over disken i den nyåbnede pølsevogn på marinaen, Havnens Is og Pølser. En måned senere er den første pølse blevet til mange flere, for der er travlt i forretningen. Endda meget mere end forventet.

- Jeg tænkte, at vi skal da nok få solgt nogle pølser, siger Steen Heide og tilføjer så:

- Men det er en noget større succes, end jeg havde regnet med.

Annonce

Allerede nu har pølsevognen flere faste gæster, der næsten dagligt kommer turen forbi, og mens der er mange turister blandt kunderne, er klart størstedelen lokale fra Middelfart by. Det er for Steen Heide en klar indikation på, at han med vognen har ramt en mangelvare.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der simpelthen har manglet en pølsevogn, for der er ikke nogen herinde i midtbyen, siger han.

Havnens Is og Pølser har åbent hver dag fra klokken 11.30 med varierende lukketider.

Mandag til torsdag lukker den klokken 18.30, fredag og lørdag klokken 20 og søndag klokken 19. Allerede fra tirsdag den 1. juni udvides lukketiderne dog med en time alle dagene. Steen Heide forventer nemlig, at det bliver en travl sommersæson.


Jeg er ikke i tvivl om, at der simpelthen har manglet en pølsevogn, for der er ikke nogen herinde i midtbyen.

Steen Heide


For nu bemandes pølsevognen af én medarbejder, og når han ikke selv har mulighed for det, har Steen Heide en gruppe af unge mennesker til at hjælpe sig. Men når sommeren kommer, og både turister og lokale trækker udenfor, har han en forventning om, at der skal flere hænder til.

- Jeg har en formodning om, at hen over sommeren, hvor vi også har issalg, der kan vi ikke nøjes med at være én her. Der er vi nødt til at være to, siger han.

Pølsevogn supplere turbåd

Når Steen Heide ikke står i pølsevognen, sejler han turbåden MS Sabine, der har hjem i havnen.

Og det er netop i forlængelse af hans tilhørsforhold til havnen, at pølsevognen nu er kommet i stand. Pladsen, den står på, er nemlig privatejet, og derfor krævede det samarbejde med ejerne, før idé kunne blive til handling.

Store Bededag var der gang i forretningen hos Havnens Is og Pølser. Ved middagstid strakte køen sig henover autocamperpladsen, fortæller Steen Heide, der har pølsevognen ved siden af sin turbåd MS Sabine. Foto: Maj Petersen

Men ejerne kendte han, og en pølsevogn havde faktisk allerede været på dagsordenen tidligere.

- Det er noget, vi snakkede om for et år siden eller sådan noget, men så var det egentlig faldet til jorden igen. Men så tog vi det op igen, og så endte det med, at det blev mig, der skulle gøre det, forklarer Steen Heide, der så gik på udkig efter den helt rigtige pølsevogn.

Denne fandt han på Den Blå Avis.

- Det endte med, at jeg fandt den her vogn på Sjælland, og så købte jeg den og kørte den hjem. Så satte jeg den i stand og fik den godkendt af fødevarestyrelsen, siger han.

Nu står Havnens Is og Pølser på marinaen, og for nu er der ikke planer om at flytte den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce