Annonce
Assens

Gæsterne strømmer til Museum Vestfyn

En ny udstilling og muligheden for selv at gå på opdagelse i stedet for i en gruppe har givet besøgsstallet et boost på Museum Vestfyn. Arkivfoto: Kim Rune

Antallet af museumsgæster er steget med 4500. Der er især totaloplevelsen Ernst, som trække folk til Museum Vestfyn.

Assens: Da Museum Vestfyn i juli åbnede udstillingen "Fabrikken og Fabrikanten", blev det samtidig for første gang muligt at færdes på egen hånd i udstillingerne omhandlende sølvvarefabrikant Frederik Ernst. Begge initiativer skulle trække flere gæster til, hvilket i høj grad er lykkes.

Det fortæller museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen.

- Sommeren er gået over alt forventning. Generelt har vores alle vores udstillinger været velbesøgt, men der er en særlig stor stigning ved Ernst. Det, at man nu kan besøge Ernst uden at være en del af en gruppe, og at vi både har haven, udstillingen "Fabrikken og Fabrikanten" samt den gamle lejlighed, har virkelig givet et løft rent publikumsmæssigt, siger han.

Annonce

Ernsts Samlinger

Ernst er, hvad Museum Vestfyn kalder, en totaloplevelse med tre forskellige elementer, som alle giver indsigt i sølvvarefabrikanterne Johan Ernst og Frederik Ernsts liv og levned.

Udstillingen "Fabrikken og Fabrikanten" kan ses i nogle af de tidligere fabrikslokaler, hvor der frem til 1950'erne blev produceret sølvvarer. Her får gæsterne blandt andet indsigt i sølvvareproduktionen.

I starten af 2017 åbnede Museum Vestfyn Frederik Ernsts italiensk-inspirerede gårdhave bag Østergade 57.

Derudover er der udstillingen Ernsts Samlinger, som består af sølv, porcelæn og kunst i en varieret, næsten kitschet blanding. Samlingen kan opleves i den autentiske lejlighed, der står som ejeren, sølvvarefabrikanten Frederik Ernst (1892-1976), skabte den.

Frederik Ernsts italiensk-inspirerede have er bare en af tre elementer, som udgør totaloplevelsen ERNST, der har trukket en masse gæster til i år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Lidt nervøsitet

Hvor der i perioden januar-oktober 2017 var 16.000 besøgende på Museum Vestfyn, er publikumstallet i samme periode i år steget til 20.500.

- Det har jo været sådan i mange år, at vi gerne ville have det arrangeret sådan, at man ikke behøvede at planlægge lang tid i forvejen for at besøge Ernsts Samlinger. Da vi havde grupperundvisninger var det sådan, at man skulle være meget interesseret i emnet for i flere dage, ja måske flere uger i forvejen at skulle planlægge besøget. Nu kan man bare komme ind fra gaden og se, siger Johan Møhlenfeldt Jensen og tilføjer, at udstillingen "Fabrikken og Fabrikanten" faktisk blev skabt, fordi man på museet var nervøs for, om gæsterne nu også ville få den fulde historie om sølvvarefabrikken med, når de gik rundt på egen hånd i stedet for i en gruppe.

- Vi var jo lidt nervøse, og derfor lavede vi "Fabrikken og Fabrikanten", som vi i al ubeskedenhed er ret stolte af, lyder det fra Johan Møhlenfeldt Jensen.

For dem, der helst vil deltage i en grupperundvisning, er der stadig mulighed for det, men kun om sommeren, siger museumschefen, der lige nu kigger frem mod efterårsferien, hvor Museum Vestfyn har en masse børneaktiviteter på programmet.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce