Annonce
Erhverv

Gældsstyrelsen udvider staben i Middelfart: Skal ansætte 30 nye medarbejdere

Gældsstyrelsen i Middelfart opruster med 30 nye medarbejdere. Arkivfoto
Gældsstyrelsen har tidligere haft gode erfaringer med at rekruttere egnede folk i området omkring Middelfart, lyder det fra underdirektør.
Annonce

Middelfart: En af de største arbejdspladser i Middelfart Kommune bliver snart endnu større.

Gældsstyrelsen i Middelfart, der i forvejen beskæftiger mere end 300 mennesker, er netop nu i gang med en ny stor ansættelsesrunde. 30 personer skal findes til stillinger i styrelsen, der står for at inddrive gæld til det offentlige.

Stillingerne er allerede slået op på www.gaeldst.dk/job, og der søges blandt andet kontoruddannede, jurister og finansøkonomer til fogedopgaver, inddrivelsesopgaver og til at tage sig af kontakten med advokater og skifteretter.

Om årsagen til ansættelsesrunden siger underdirektør ved Gældsstyrelsen Ulrik Pedersen:

- Vi står med en rigtig stor og vigtig samfundsmæssig opgave med at skulle inddrive al gælden til det offentlige. Og det er simpelthen baggrunden for, at vi er nødt til at styrke inddrivelsen, og det er ikke bare på en enkelt opgave, men på en bred vifte af opgaver, vi skal det, siger han.

Annonce

Gode erfaringer med kandidater

Der er deadline på ansøgninger 31. maj eller 1. juni, alt efter hvilken stilling, der er tale om.

Ulrik Pedersen forventer mange gode kandidater. Èn ting er, at Gældsstyrelsen er en attraktiv arbejdsplads, siger underdirektøren, en anden er, at der ved tidligere ansættelsesrunder har været stor interesse. Han oplyser, at kandidater både vil blive vurderet ud fra faglighed, men også ud fra deres person.

- Der er nogle rigtig dygtige folk i området. Der er nogle folk med de rigtige menneskelige egenskaber. Det er også vigtigt, når man skal bedrive en inddrivelsesopgave. Man skal selvfølgelig være konsekvent, men man skal også have empati, for man møder typisk skyldnere, der står i en svær situation, siger han.

Annonce

Øget politisk bevågenhed

Den offentlige gældsinddrivelse har de senere år været ramt af store problemer. Det gamle inddrivelsessystem, EFI, der blev lukket ned i 2015, var ramt af så massive fejl, at staten stod med 116 milliarder kroners gæld, der ikke var blevet inddrevet.

I 2019 viste en rapport fra Rigsrevisionen, at efterfølgeren til EFI også havde problemer. Gældsinddrivelsen har derfor fået stor politisk bevågenhed og med i købet øgede resurser fra staten, og det er de penge, der nu har gjort det muligt for Gældsstyrelsen at opruste yderligere.

- Der er stor fokus fra omverdenen på gældsinddrivelsen i de her år. Heldigvis er vi begyndt at vise nogle gode resultater, hvor vi år for år inddriver flere penge. Derfor er der mulighed for at blive en del af en arbejdsplads med stor fremdrift, skriver Ulrik Pedersen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Annonce