Annonce
Middelfart

Gåtur på egen hånd

Middelfart Bibliotek inviterer på gåtur rundt i byen - på egen hånd. PR-foto

Middelfart: Der findes et utal af guidede ture, og så er der også gå-det-selv-turen.

Biblioteket opfordrer borgere og turister til at tage på en af sidstnævnte ture gennem Middelfarts hyggelige gader - alt sammen efter vejledning fra bibliotekets bytur, hvor man undervejs skal have øjnene med sig, så man kan besvare de spørgsmål, der knytter sig til ruten.

Gåturen starter ved Kulturøen og går gennem bymidten op til Aktivitetsskoven og herfra gennem gaderne ned til Lillebælt og langs vandet retur til Kulturøen. Turen er cirka 3,5 kilometer.

Årets rute er beskrevet i en folder, hvor der også er spørgsmål, som skal besvare. Efter turen kan svarkortet afleveres på biblioteket, hvor man så er med i konkurrencen om fine præmier.

Bytursfolderen ligger klar på bibliotekerne og Middelfart Museum fra 15. juni-24. august. Man kan også printe folderen fra bibliotekets hjemmeside. For at deltage i konkurrencen, skal svarene være biblioteket i hænde senest 24. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce