Annonce
Kerteminde

Gårdejer undrer sig over ransagning og anholdelse

Ejeren af en gård på Nordøstfyn er rystet efter en storstilet politiaktion på hans gård. En person med relation til gården er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Gårdejer siger, at hvis det viser sig, at en anholdt og fængslet med relation til gården er radikaliseret, har han ikke noget at snakke med ham om. Men der ligger forhåbentlig andre grunde bag anholdelsen, siger han.
Annonce

Kerteminde: En gårdejer fra Nordøstfyn fik onsdag sin gård ransaget under den landsdækkede anti-terroraktion.

Politiet har anholdt en person med relation til gården. Han er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre ved retten i Odense.

- Hvis det værste scenarie viser sig sandt - at der er sket en radikalisering - så har jeg ikke noget at snakke med personen om, siger gårdejeren.

Gårdejeren siger dog, at han ingen grund har til at tro, at personen er blevet radikaliseret.

- Ud fra adfærden har jeg ingen grund til at tro, der skulle være sket en radikalisering. Jeg har intet mistænkeligt opdaget.

Annonce

- Kan være livets største dumhed

Gårdejeren anser andre muligheder end radikalisering som årsag til politiets ransagningonsdag.

- Politiet kom jo på baggrund af, at der var noget med en IP-adresse, der havde været involveret.

Den kan være blevet misbrugt af andre, eller også kunne den anholdte have lavet sit livs dumhed og af ren nysgerrighed været inde på nogle usædvanlige sider, som man ikke besøger, spekulerer gårdejeren.

- Hvis der er lavet så stor en dumhed, så skal jeg selvfølgelig have en snak med vedkommende om, hvor dum man har lov at være.

- Det bedste ville selvfølgelig være, hvis IP-adressen er blevet misbrugt af andre. Det kan ske for alle.

Gårdejerens identitet og den anholdtes relation til gården er redaktionen bekendt, men kan ikke bringes på grund af rettens kendelse om navneforbud.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce