Annonce
Faaborg-Midtfyn

Går ud med hatten i hånden: Private donationer kan spare museum for momspenge

Peter Thor Andersen går ud med byggehjelmen i hånden. Donationer fra lokalområdet kan blive en kæmpehjælp for museets driftsøkonomi. Foto: Øhavsmuseet
Øhavsmuseet beder nu private og virksomheder om støttebeløb på 200 kroner eller derover. Hvis flere end 100 følger den opfordring, kan museet bruge ligningsloven til at bede om momsrefusion.
Annonce

Faaborg: Private donationer på 200 kroner eller mere kan komme Øhavsmuseet tifold til gode i sparet moms, og det ambtiøse museum går nu ud med hatten - eller snare byggehjelmen - i hånden og beder om økonomiske håndsrækninger.


På museet har vi aldrig tidligere bedt lokalsamfundet om økonomisk opbakning på denne vis, så det er naturligvis spændende at se, hvordan vores bøn bliver modtaget.

Peter Thor Andersen, direktør for Øhavsmuseet


- Hvis lokale kræfter har lyst til at hjælpe os, så vil det sikre, at museet kan skabe unikke udstillinger og events og derved fremme udviklingen af vores område, så Faaborg og Det Sydfynske Øhav fortsat udvikler sig som et rekreativt område og som et unikt sted at bo. Med et bidrag på 200 kroner, 500 kroner eller 1000 kroner kan lokale gøre en kæmpe forskel, forklarer museumsdirektør Peter Thor Andersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Kan få momsrefusion

Det er nogle særlige regler i skattelovgivningen, der gør, at en solid støttekreds på mindst 100 bidragsydere, der giver 200 kroner eller mere, kan være en ekstra fordel for Øhavsmuseet.

Det vil nemlig give museet ret til at søge ind på en momsrefusionspulje.

Det betyder, at de 200 kroner, en vilkårlig faaborgenser støtter med, kan komme museet tifold til gode.

- Vi betaler fuld moms, når vi køber ind til en stor udstilling. Vi er f.eks. i gang med forberedelser til en udstilling i Frølageret til over fem mio. kr., så her er alene momsudgifter på over en million kroner, og en stor støttekreds vil give os mulighed for at søge ind på momsrefusion, forklarer Peter Thor Andersen.

- Du er allerede på finansloven, Nordeafonden har tildelt Øhavsmusset en stor sum, og Faaborg-Midtfyn Kommune har også givet rundhåndede tilsagn, men nu skal borgerne så også til lommerne. Er det rimeligt?

- Det må enhver jo gøre op med sig selv. Der er ikke noget skal i det her. Sagen er den, at andre kendte museer og attraktioner i øvrigt benytter sig af den mulighed, der er i ligningsloven for, at man kan søge momsrefusion, hvis man kan dokumentere den opbakning, der ligger i støttebeløbene, siger Peter Thor Andersen.

Sådan kan du støtte Øhavsmuseet

Du kan hjælpe Øhavsmuseet med en donation ved en bankoverførsel til bankkonto 0004017161. Reg. nr. 0828 eller ved at overføre via Mobilepay på 62299.

Ved indbetaling bedes du opgive navn og adresse. Hvis du yderligere opgiver dit CPR-nummer eller dit CVR-nummer, er det muligt at få skattefradrag for din donation.

Øhavsmuseet sørger for indberetningen til Skat og garanterer fuld diskretion og sikker opbevaring af alle personlige data.

Annonce

Det haster at skrabe penge sammen

Øhavsmuseet skal 1. oktober melde ind, hvis museet vil søge momsrefusion, og derfor haster det faktisk lidt med at få skrabet nogle penge sammen.

Man kan sagtens støtte mellem 1. oktober og 31. december, men jo flere penge, der kommer ind tidligt, jo hurtigere har museet en pejling af, om det vil lykkes at nå over de 100 bidragsydere.

- På museet har vi aldrig tidligere bedt lokalsamfundet om økonomisk opbakning på denne vis, så det er naturligvis spændende at se, hvordan vores bøn bliver modtaget, siger Peter Thor Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce