Annonce
forside

Går på gaden for menneskerettighederne: Demonstration mod stramninger på flygtningeområdet

Jesper Kiel og Antiracistisk Netværk laver demonstration i Svendborgs midtby mandag for at vise utilfredshed med stramningerne på flygtningeområdet. Arkivfoto: Trondur Dalsgard.

Mandag er der demonstration rundt om i landet for at vise utilfredshed med stramningerne på flygtningeområdet, som blev vedtaget på finansloven. Antiracistisk Netværk står bag demonstration i Svendborg.

Svendborg: Folk med fakler vil mandag eftermiddag indtage Gerritsplads i Svendborgs centrum.

Her er der indkaldt til demonstration under overskriften: "Nu er det nok! Hold fast i menneskerettighederne!"

Dermed tilslutter Svendborg sig Mellemfolkeligt Samvirkes demonstrationer rundt om i andre danske byer. Anledningen er egentligt at fejre 70-året for menneskerettighederne, men også for at vise utilfredshed med de aktuelle stramninger på flygtningeområdet i finansloven.

Det forklarer Jesper Kiel (EL), der udover at sidde i byrådet er en del af Antiracistisk Netværk, som har arrangeret demonstrationen i Svendborg.

- Med den nye finanslov rammes flygtninge og asylansøgere igen af voldsomme stramninger. Finansloven sænker integrationsydelsen. Som enlig forsørger vil du få 2000 kroner mindre om måneden. Det vil kaste endnu flere børn ud i fattigdom, og så er der grotesk, at man vil isolere mennesker på en øde ø, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Håber på mange

Der vil i løbet af eftermiddagen være taler fra en række lokale aktører. Først kommer lærer Gro Caspersen, der har i en årrække arbejdet for at indgyde sine tosprogede elever på Nymarkskolen, sammen med to syriske kvinder, som giver et indblik i flygtninges oplevelse af debatklimaet.

Siden kommer også filminstruktør fra Ærø, Helle Toft Jensen, den tidligere leder af Asylskolen i Ollerup, Morten Andersson samt musikerne Knud Mortensen og Nicolai Dam.

Arrangørerne satser på fin opbakning til demonstrationen, der begynder 16.30.

- Vi oprettede begivenheden Facebook torsdag formiddag, og to døgn efter havde 250 klikket, at de deltager, og endnu flere er interesserede. Så vi håber, at der kommer mange, forklarer Jesper Kiel.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce