Annonce
Fyn

Går mere op i cykelsport end fodbold: Tre ting, du ikke vidste om Rasmus Festersen

- Når jeg kom hjem, var jeg noget andet end fodboldspiller. Så havde jeg ikke lyst til at forholde mig til fodbold, for det gjorde jeg rigeligt, når jeg var på job, siger Rasmus Festersen. Foto: Frederik Nordhagen

Måske har man en forestilling om, hvordan den gennemsnitlige fodboldspiller er. Her er tre ting, der kan be- eller afkræfte, om Rasmus Festersen passer på stereotypen.

Annonce

Cykling frem for fodbold

Måske skulle man tro, at en tidligere professionel fodboldspiller slet ikke kan få nok af fodbold. Men Rasmus Festersen har faktisk aldrig fulgt så meget med i de kampe, hvor han ikke selv sparkede til bolden.

- Når jeg kom hjem, var jeg noget andet end fodboldspiller. Så havde jeg ikke lyst til at forholde mig til fodbold, for det gjorde jeg rigeligt, når jeg var på job, siger Rasmus Festersen.

Han har langt mere interesse for cykelsporten.

- Jeg synes, det er en smuk og voldsom sport. Det har noget poetisk over sig, forklarer Rasmus Festersen og siger, at han næste år tager til Belgien for at se Flandern Rundt.

Glad for munkeøl

Når Rasmus Festersen tager til Belgien, skal han samtidig smage på Belgiens øl, der hører til i verdenseliten.

Belgisk øl er nemlig lidt af en livsnyderhobby, som en god ven introducerede Rasmus Festersen for.

- Det var en interesse, der var svær at dyrke, da jeg spillede fodbold. Det kan være, jeg skal dyrke den lidt mere nu, fortæller han.

Noget af det, der drager ham til lige netop belgisk øl, er den historie, der ligger bag. En del belgiske øltyper brygges nemlig stadig af munke i trappistklostre.

Læser historiske biografier

Rasmus Festersen har også altid læst meget. Efter børnene er kommet til, er det mest lydbøger, han finder tid til. Han læser meget forskelligt, men det, han læser mest, er historiske biografier om politiske personer. Han har også læst sportsbiografier, især inden for cykelsporten.

- En af mine yndlingsbøger er ”Sportshjerte” af Daniel Dencik. Det er helt fantastisk sportspoesi, siger Rasmus Festersen.

Han holder også Politiken.

- Det var lidt et særsyn i Ådalen, når de andre sad med deres telefoner, og jeg sad i lænestolen med min avis. Hvis du spørger dem dernede, ville de nok sige, at jeg er 50 indeni, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce