Annonce
Erhverv

Går efter 52 millioner: Dronefirma på investorjagt

Salgsdirektør i Lorenz Technology, Søren Land (t.h.), præsenterede mulighederne i firmaets droneteknologi på dronedagen i UAS Denmark tirsdag i Beldringe, hvor partneren 4GS også deltog. Vagt Henrik Thomsen er en af otte vagter, som vagt og sikkerhedsgiganten har uddannet til dronepilot i Danmark for at kunne tage teknologien fra den fynske virksomhed i brug. Onsdag skal Søren Land stå foran 150 potentielle investorer til Investor Summit, hvor firmaet går efter at finde en ny investor og op mod 52 millioner i ny kapital. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Dronefirmaet Lorenz Technology viste sin drone til bl.a. vagtrunderinger og overvågning frem til den internationale dronedag tirsdag i HCA Airport - onsdag jagter firmaet en ny investor og op mod 52 millioner kroner.

Tirsdag havde salgsdirektør Søren Land god tid til at forklare, hvordan man bedst udnytter mulighederne og teknologien i den fynske drone-teknologi fra Lorenz Technology, da han talte på årets internationale dronedag i HCA Airport hos UAS Denmark.

Onsdag har han syv minutter, når han skal præsentere business-casen for nye potentielle investorer ved det årlige Investor Summit i Odense Congress Center.

- Det hænger godt sammen. Herude kan vi vise dem frem i samarbejde med vores partner 4GS, og i morgen (onsdag, red.) handler det så om at forsøge at få en ny investor på plads, men jeg har noget mindre tid i morgen, siger Søren Land.

Annonce
UAS Denmark lagde græsplæne og lufthavn til årets store internationale dronedag tirsdag, hvor flere af de lokale firmaer viste sig frem. Bl.a. Lorenz og Quadsat, men der var også internationale nye navne i luften som A-Techsyn, der her viser deres store hybrid-drone frem i luften over Beldringe. Foto: Kristoffer Juul Poulsen

Samarbejder med G4S og DFDS

Han har en fortid i bl.a. UAS Denmark, men står nu for salg og skaleringen af Lorenz Technology, der har udviklet teknologi, der bl.a. gør et sikkerhedsselskab som 4GS i stand til at indsætte dronen, når en vagt runderer i området.

- Det gør, at de kan gøre det hurtigere, men det gør ikke mindst at de får et langt bedre overblik og kan komme rundt i alle områder af eksempelvis en havneterminal, siger Søren Land om samarbejdet, hvor sikkerhedsfirmaet, der er til stede med 660.000 mand i 111 lande har uddannet de første otte droneoperatører i samarbejde med Lorenz.

Selskabet har også et samatbejde med DFDS, hvor Lorenz Technology allerede i fuld gang med at implementere kunstig intelligens i dronerne for at hjælpe med at skabe overblik over containere.

- Vi skal bruge pengene til at skalere vores forretning, det handler både om vores tekniske udviklingsarbejde, kunstig intelligens og vores salg, som skal bredes ud i Europa. Vi har allerede partnere i Tyskland og er i dialog med partnere i Spanien og Sydamerika, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce