Annonce
Nordfyn

Gå ud og gå en tur: Gåværter skal på kursus

Der er allerede flere gåfællesskaber på Nordfyn, men kommunen vil gerne have endnu flere ud at gå i fællesskab. Derfor er der foreløbig sat dato på to arrangementer, af kommunen kaldet "opstartsmøder", det ene i Veflinge det andet i Krogsbølle. Arkivfoto
Nordfyns Kommune inviterer til møder, hvor interesserede kan melde sig som gåværter. Værterne får et kort DGI-kursus og en jakke.

Nordfyn: Vil du ha' selskab på gåturen, og vil du gå i spidsen for selskabet? Tilrettelægge en rute og sørge for, at alle føler sig godt tilpas på turen?

Så kan du blive gåvært i Nordfyns Kommune med ret til officielt værts-tøj i form af en T-shirt og en jakke.

Nordfyns Kommune er i partnerskab med DGI med i det landsdækkende initiativ Bevæg dig for Livet, og en del af det samarbejde er at opbygge et net af gåværter, der gerne skal være spredt ud over kommunen.

I løbet af marts har der været holdt to informationsmøder - online naturligvis.

Men med forår og løsnede corona-restriktioner inviterer kommunen til to fysiske arrangementer, der bogstavelig talt skal sætte gang i nogle gåfællesskaber.

Det første holdes den 28. april i Veflinge Kirkeskov og det andet den 4. maj i Oasen i Krogsbølle, begge dage fra 16.30 til 18.30.

Annonce

Her går de allerede

De to mødesteder er valgt, fordi der i forvejen er aktive gåfællesskaber i Veflinge og i Krogsbølle, fortæller teamleder i Kultur og Fritid Lise Dilling Nielsen. Derfor vil de erfarne gåværter fortælle nye interesserede om deres erfaringer, før der bliver serveret en sandwich og et tilbud om en gåtur i området.


Efter inspirationsmøderne har vi fået nogle tilkendegivelser fra interesserede, især fra områderne omkring Veflinge og Krogsbølle. Men der kan sagtens komme flere arrangementer til andre steder i kommunen.

Lise Dilling Nielsen


- Efter inspirationsmøderne har vi fået nogle tilkendegivelser fra interesserede, især fra områderne omkring Veflinge og Krogsbølle. Men der kan sagtens komme flere arrangementer  til andre steder i kommunen, siger Lise Dilling Nielsen.

For officielt at blive gåvært skal man deltage i et par DGI-kurser, der naturligvis for øjeblikket holdes online. Her lærer man blandt andet, hvordan man spreder budskabet om at komme ud at gå, og hvordan man holder fast i gruppen, også når vejret måske ikke indbyder til en travetur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Navne

Fynske dødsfald

Annonce