Annonce
Nordfyn

Gå for livet og mod kræft: - Vi mangler virkelig flere frivillige

Mængden af frivillige er ikke, hvad det har været. Stafet for Livet har været nødt til at forkorte løbet på grund af det lille antal af frivillige. Foto: Mathilde Vammen Poulsen
Stafet for Livet vender stærkt tilbage efter sidste års aflysning, men manglen på frivillige gør det vanskeligt at arrangere.

Nordfyn: Det har været svært at finde frivillige i år til Stafet for livet. En begivenhed fra Kræftens Bekæmpelse, som finder sted hvert år.

Formanden for Stafet for Livet på Nordfyn Bente Domino fortæller, at det kniber med at få folk til at arrangere stafetten. Lige nu er de otte mennesker. Tre af dem er tidligere kræftpatienter, og de har derfor ikke det samme helbred til at klare de lidt mere fysisk krævende opgaver.

Det er en vigtigt dag i kampen mod kræften, og Bente Domino pointerer, at alting jo ikke kan drives af lønnede kræfter.

Annonce

Sidste år blev Stafet for Livet aflyst på grund af covid-19. Der var så store udfordringer ved en optimal corona-venlig stafet, og det var umuligt at se sig ud af det, forklarer Bente Domino.

Bente Domino mærker i år, hvor meget Stafet for Livet mangler frivillige. Håbet er, at flere melder sig. Foto: Mathilde Vammen Poulsen

I år har de så udfordringer med frivillige. Løbet er kortere i år, fordi frivillige faldt fra, og det foregår derfor klokken 10-22 i stedet for de normale 24 timer, som symboliserer, at kræftramte lever og kæmper med sygdommen døgnet rundt.

Skaber et fællesrum

For Bente Domino er fællesskabet noget af det vigtigste ved denne dag. Den er med til at give alle de kræftramte et rum, som de føler sig støttet i. Mange af dem som deltager, er også nogen, som ønsker fællesskabet, lyder det fra Bente Domino.

Ved stafetten går de såkaldte "fightere". Det er mennesker, som har overlevet et kræftforløb og nu deltager i stafetten. De går altid forrest i første og sidste runde.

Det handler ikke om materielle ting, når fighterne kigger sig tilbage og ser en hel flok mennesker, hvor de får følelsen af, at 'I går faktisk for os'

Bente Domino, formand for Stafet for Livet

- Det handler ikke om materielle ting, når fighterne kigger sig tilbage og ser en hel flok mennesker, hvor de får følelsen af, at "I går faktisk for os", fortæller Bente Domino.

Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Assens

Rikke Louise vil hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund til at sprænge rammerne: - Selv en lille indsats kan gøre en verden til forskel

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Debat

Flere hænder til et trængt arbejdsmarked

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Annonce