Annonce
Indland

Fysioterapeut bortvist: Havde sex med kræftpatient på OUH

Den 40-årige mand var ansat som fysioterapeut på kræftafdelingen på OUH i Odense, indtil han blev bortvist som følge af at have haft sex med en af sine kræftpatienter. Det var sket dels på OUH og dels hos Kræftens Bekæmpelse, hvor den 40-årige havde sin faste gang, fremgik det af retssagen mod manden. Arkivfoto: Nils Svalebøg

40-årig mand har fået frataget sin autorisation efter sexsag i retten og idømt 30 dages betinget fængsel. Han blev bortvist efter sex med kræftpatient på dels OUH og dels Kræftens Bekæmpelses afdeling i Odense.

En 40-årig fysioterapeut er blevet idømt 30 dages betinget fængsel og indtil videre fået frataget sin autorisation efter at have haft sex med en af sine kræftpatienter på Odense Universitetshospital og Kræftens Bekæmpelses afdeling i Odense.

Ifølge Retten i Odense har manden udvist grov og gentagen forsømmelse og skødesløshed i sit job som fysioterapeut ved at have haft en uprofessionel omgangstone af privat og seksuel karakter med kvinden.

Sagen går tilbage til sommeren 2016, hvor en kvinde var i et kræftforløb med kemobehandling og massage på Odense Universitetshospital. Her mødte hun den i dag 40-årige mand, som gennem seks uger var hendes træningsinstruktør. De begyndte at flirte med hinanden, han sendte hende hede sms-beskeder, og i retten har kvinden erkendt, at hun blev opstemt og glad i en periode, hvor hun var i et hårdt kemoforløb.

Under en massage tiltvang han sig til anden kønslig omgang end samleje med kvinden, uden at hun gjorde modstand. I retten forklarede kvinden, hvordan det på den ene side havde været grænseoverskridende, og på den anden side pirrende, fordi det bare foregik bag en foldedør med en sygeplejerske på den anden side. Alligevel følte hun, det var forkert.

Annonce

Dommen

Den 40-årige fysioterapeut havde frem til politianmeldelsen i sensommeren 2016 sin faste gang på kræftafdelingen på Odense Universitetshospital og Kræftens Bekæmpelses afdeling i Odense.Da sagen blev anmeldt blev han øjeblikkeligt bortvist.

Retten i Odense har nu idømt ham 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år.

Han er desuden frataget retten til at virke som fysioterapeut indtil videre.

Han er dømt for overtrædelse af lov om autorisation af sundhedspersoner § 75, som siger, at "en autoriseret sundhedsperson, der gør sig skyldig i grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed i udøvelsen af sin virksomhed, straffes med bøde eller fængsel i indtil 4 måneder.".

Efter to ugers betænkningstid modtog den 40-årige sin dom. Dermed bortfaldt navneforbuddet, som omfatter navn, stilling, bopæl eller andet, som kan identificere ham, ham også.

Sex hos Kræftens Bekæmpelse

Flere gange senere havde de sex med hinanden. Det skete på den 40-årige mands bopæl, i Tusindårsskoven i Odense, på Odense Universitetshospital, og i et lokale hos Kræftens Bekæmpelses afdeling, hvor den 40-årige fysioterapeut også havde sin jævnlige gang.

Hos Kræftens Bekæmpelse var kvinden blevet lukket ind ad en bagdør, så ingen opdagede, hvad der foregik.

I samme periode havde manden også sex med andre kvinder, som han havde mødt i deres kræftforløb i sygehuset, men som var færdige i deres behandling, erkendte han selv i retten.

I sensommeren 2016 fandt kvinden ud af, at hun langt fra var den eneste, fysioterapeuten havde haft sex med i perioden. Blandt andet havde kvindens veninde også været sammen med ham, og sammen gik de to til sygehusets ledelse. Han blev omgående bortvist.

Det endte også med en politianmeldelse, fordi kvinden mente, det havde været meget grænseoverskridende og at hun på grund af sit kræftforløb og sårbare situation ikke havde været i stand til at modsætte sig.

Hun ville også have stoppet fysioterapeuten i at have en position i kraft af sit job til at påvirke og sexmisbruge sårbare kvinder i kræftbehandling, sådan som hun selv følte det.

Det var den 40-årige mand da også tiltalt for i retten, men retsformand og domsmænd mente ikke, at kvinden havde befundet sig i en situation, hvor hun ikke havde været i stand til at modsætte sig, eftersom hun ikke tydeligt nok havde sagt fra og selv havde bidraget til episoderne.

Til gengæld mente retten, at fysioterapeuten havde misbrugt sin stilling, og overtrådt loven om autorisation af sundhedspersoner. Derfor er han frataget autorisationen på ubestemt tid.

Dommen faldt i slutningen af august, men den 40-årige mand udbad sig betænkningstid med hensyn til, om han ville modtage eller anke dommen. I den periode var der navneforbud i sagen, men det er ophævet ved endelig dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];