Annonce
Odense

Fyrværkeriulykker for elever

Fyrværkeri serveres ofte i festligt lag, hvor alkohol er involveret. Resultatet af den cocktail viser en kampagne fra Sikkerhedsstyrelsen, som mandag 18. december rammer Odense to steder. Arkivfoto

Kampagne skal vise, hvor galt det kan gå, når man ikke behandler fyrværkeri med fornuft. I dag gør den stop ved Syddansk Erhvervsskole og på banegårdscentret.

Klokken har passeret midnat. Nytårsfesten, som du deltager i, er rykket ud på villavejen. Dine kammerater er iført skøre nytårshatte og løber væk fra flasken med den tændte raket. Pludselig bliver fejringen forvandlet til et mareridt.

Et lignende scenarie skete for 267 danskere sidste nytår. Rigtig mange af dem var unge mænd. Derfor ruller Sikkerhedsstyrelsens fyrværkerikampagne i denne tid ud i landet, hvor der vil være event nogle af de steder, hvor unge mænd befinder sig - blandt andet på Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Den 18. december bliver det muligt i virtual reality at opleve på egen krop, hvor galt det kan gå, hvis man bliver ramt af en vildfaren raket. Sikkerhedsstyrelsen tager det nye medie i brug for at få danskerne til at bruge nytårskrudtet korrekt.

Budskabet bag kampagnen er enkelt: Husk sikkerhedsbrillerne, hold afstand og brug kun lovligt fyrværkeri.

- Fyrværkeriskaderne rammer typisk mænd mellem 15 og 35 år, og ulykkerne skyldes ofte adfærd. Man er uforsigtig eller går for tæt på og tager ikke sikkerhedsbriller på. Derfor vil vi gøre flest mulige opmærksomme på at huske sikkerhedsbrillerne, holde afstand og kun bruge lovligt fyrværkeri, siger direktør i Sikkerhedsstyrelsen Lone Saaby i en pressemeddelelse.

Brillerne kan bruges på Syddansk Erhvervsskole fra 10-12 og på Odense Banegårdscenter fra 14-16.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce