Annonce
Erhverv

Fyringsrunde: Stort fynsk reklamebureau skærer ned

Nogle kunder har udskudt nogle større projekter til senere, og det har desværre betydet, at vi har måtte sige farvel til ellers gode og dygtige medarbejdere, forklarer adm. direktør Kasper Kjærsgaard Jensen fra reklamebureauet Nørgård Mikkelsen. Foto: PR
Syv medarbejdere hos reklamebureauet Nørgård Mikkelsen er fratrådt, fordi sammensætningen af opgaver ændrer sig. Reklamebureauet når ikke sine budgetter i år, men næste år ser positivt ud.

Odense: Reklamebureauet Nørgård Mikkelsen, et af provinsens største, har inden for de seneste uger måttet skære ned på medarbejderstaben. Syv er fratrådt, og det skyldes dels, at flere kunder har udskudt større projekter, dels at karakteren af bureauets opgaver løbende ændres.

- Det er ikke sådan, at vi mister kunder, men nogle kunder har alligevel udskudt nogle større projekter til senere, og det har desværre betydet, at vi har måtte sige farvel til ellers gode og dygtige medarbejdere, forklarer adm. direktør Kasper Kjærsgaard Jensen.

- Vi får faktisk hele tiden nye og spændende kunder, men sammensætningen af opgaver er anderledes end tidligere, og det er årsagen til de afskedigelser, vi har været nødt til at foretage. Dette regnskabsår påvirkes naturligvis af disse ændringer, så vi lander under vores budgetter for 2019, men omvendt ser vi rigtig positivt på 2020, tilføjer Kasper Kjærsgaard Jensen.

Annonce

Digital omstilling

Nørgård Mikkelsen har som de fleste andre virksomheder i branchen været igennem en digital omstilling. Det betyder, at sammensætningen af opgaver hele tiden ændres.

- For eksempel laver vi færre ”produktionsopgaver”, blandt andet tilbudsaviser, og de opgaver, vi får ind i stedet, er ikke så mandskabskrævende. Det forhold har også spillet ind, uddyber Kasper Kjærsgaard Jensen.

I 2018 kom Nørgård Mikkelsen ud med et overskud før skat på 6,8 millioner kroner. Antallet af medarbejdere var i 2018 på i gennemsnit 75, og det efter de seneste afskedigelser nu under 70.

Nørgård Mikkelsen ejes af Niels Thorborg og en række af de ledende medarbejdere og har hovedsæde i Englandsgade på Odense Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];