Annonce
Erhverv

Fyringsrunde: Stort fynsk reklamebureau skærer ned

Nogle kunder har udskudt nogle større projekter til senere, og det har desværre betydet, at vi har måtte sige farvel til ellers gode og dygtige medarbejdere, forklarer adm. direktør Kasper Kjærsgaard Jensen fra reklamebureauet Nørgård Mikkelsen. Foto: PR
Syv medarbejdere hos reklamebureauet Nørgård Mikkelsen er fratrådt, fordi sammensætningen af opgaver ændrer sig. Reklamebureauet når ikke sine budgetter i år, men næste år ser positivt ud.

Odense: Reklamebureauet Nørgård Mikkelsen, et af provinsens største, har inden for de seneste uger måttet skære ned på medarbejderstaben. Syv er fratrådt, og det skyldes dels, at flere kunder har udskudt større projekter, dels at karakteren af bureauets opgaver løbende ændres.

- Det er ikke sådan, at vi mister kunder, men nogle kunder har alligevel udskudt nogle større projekter til senere, og det har desværre betydet, at vi har måtte sige farvel til ellers gode og dygtige medarbejdere, forklarer adm. direktør Kasper Kjærsgaard Jensen.

- Vi får faktisk hele tiden nye og spændende kunder, men sammensætningen af opgaver er anderledes end tidligere, og det er årsagen til de afskedigelser, vi har været nødt til at foretage. Dette regnskabsår påvirkes naturligvis af disse ændringer, så vi lander under vores budgetter for 2019, men omvendt ser vi rigtig positivt på 2020, tilføjer Kasper Kjærsgaard Jensen.

Annonce

Digital omstilling

Nørgård Mikkelsen har som de fleste andre virksomheder i branchen været igennem en digital omstilling. Det betyder, at sammensætningen af opgaver hele tiden ændres.

- For eksempel laver vi færre ”produktionsopgaver”, blandt andet tilbudsaviser, og de opgaver, vi får ind i stedet, er ikke så mandskabskrævende. Det forhold har også spillet ind, uddyber Kasper Kjærsgaard Jensen.

I 2018 kom Nørgård Mikkelsen ud med et overskud før skat på 6,8 millioner kroner. Antallet af medarbejdere var i 2018 på i gennemsnit 75, og det efter de seneste afskedigelser nu under 70.

Nørgård Mikkelsen ejes af Niels Thorborg og en række af de ledende medarbejdere og har hovedsæde i Englandsgade på Odense Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce