Annonce
Middelfart

Fyringsaftale på 1,5 mio. kr. på plads: Nu går jagten på topembedsmand til presset område ind

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen (t.v.) forklarer, at socialområdet er presset, men ikke mere end andre kommuner på Fyn. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Fyringsaftalen med den daværende social- og sundhedsdirektør er faldet på plads, og nu skal en afløser til det pressede område findes.
Annonce

Nordvestfyn: Fyringsaftalen på godt 1,5 millioner kroner i forbindelse med den nu daværende social- og sundhedsdirektør i Middelfart Kommune er på plads.

Det oplyser kommunen, efter byrådet endeligt har nikket ja til aftalen, der indebærer, at den fyrede direktør, Mette Bostrup, får en seks måneder lang afskedigelsesperiode samt en godtgørelse på 12 måneders løn.

Kommunen har tidligere oplyst, at parterne har været uenige om, hvilken retning social- og sundhedsområdet skulle i, mens Fyens Stiftstidende har beskrevet, at der har været blandede meninger om Mette Bostrups ledelsesstil, og mere end 30 ledere og centrale medarbejdere på halvandet år har forladt deres stillinger indenfor området.

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen oplyser, at der endnu ikke er fundet en afløser til den øverste post på det tunge område, men han forventer, at der snart er en foreløbig løsning.

- Jeg håber, at vi kan have en ordning på plads inden oktober er omme, og så skal en ny kommunaldirektør være med til at finde en ny direktør, siger Thorbjørn Sørensen.

Han henviser til, at Middelfart Kommune i øjeblikket er i fuld gang med at ansætte en ny kommunaldirektør. Den post ventes at blive besat til december eller januar.

Annonce

Røde tal på området

Socialområdet er i øvrigt et fagområde, hvor politikerne har tændt den røde lampe. I slutningen af september behandlede byrådet budgetoverskridelser for 14 millioner kroner på driften, da social- og velfærdsområdet samt familie- og forebyggelsesområdet er udfordret er merudgifter.

Der er ifølge budgetopfølgningen blandt andet stigende udgifter til socialpædagogisk bostøtte, forskellige botilbud samt dagtilbud og særlige foranstaltninger i forhold til borgere på området.

Der er varslet en straksopbremsning, hvor kassen flere steder er lukket i, og borgmester Johannes Lundsfryd (S) fortalte i slutningen af september, at det er en landspolitisk opgave at løse udfordringerne, som stort set alle kommuner bøvler med.

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen understreger, at selv om der er røde tal, er Middelfart ikke lige så udfordret som andre steder:

- Det er rigtig nok, at vi har udfordringer, men hvis du kigger til mange andre kommuner, så har de faktisk større udfordringer end os, siger Thorbjørn Sørensen, der uddyber, at der er lagt op til, at regeringen og kommunerne skal drøfte det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce