Annonce
Middelfart

Fyringsaftale på 1,5 mio. kr. på plads: Nu går jagten på topembedsmand til presset område ind

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen (t.v.) forklarer, at socialområdet er presset, men ikke mere end andre kommuner på Fyn. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Fyringsaftalen med den daværende social- og sundhedsdirektør er faldet på plads, og nu skal en afløser til det pressede område findes.

Nordvestfyn: Fyringsaftalen på godt 1,5 millioner kroner i forbindelse med den nu daværende social- og sundhedsdirektør i Middelfart Kommune er på plads.

Det oplyser kommunen, efter byrådet endeligt har nikket ja til aftalen, der indebærer, at den fyrede direktør, Mette Bostrup, får en seks måneder lang afskedigelsesperiode samt en godtgørelse på 12 måneders løn.

Kommunen har tidligere oplyst, at parterne har været uenige om, hvilken retning social- og sundhedsområdet skulle i, mens Fyens Stiftstidende har beskrevet, at der har været blandede meninger om Mette Bostrups ledelsesstil, og mere end 30 ledere og centrale medarbejdere på halvandet år har forladt deres stillinger indenfor området.

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen oplyser, at der endnu ikke er fundet en afløser til den øverste post på det tunge område, men han forventer, at der snart er en foreløbig løsning.

- Jeg håber, at vi kan have en ordning på plads inden oktober er omme, og så skal en ny kommunaldirektør være med til at finde en ny direktør, siger Thorbjørn Sørensen.

Han henviser til, at Middelfart Kommune i øjeblikket er i fuld gang med at ansætte en ny kommunaldirektør. Den post ventes at blive besat til december eller januar.

Annonce

Røde tal på området

Socialområdet er i øvrigt et fagområde, hvor politikerne har tændt den røde lampe. I slutningen af september behandlede byrådet budgetoverskridelser for 14 millioner kroner på driften, da social- og velfærdsområdet samt familie- og forebyggelsesområdet er udfordret er merudgifter.

Der er ifølge budgetopfølgningen blandt andet stigende udgifter til socialpædagogisk bostøtte, forskellige botilbud samt dagtilbud og særlige foranstaltninger i forhold til borgere på området.

Der er varslet en straksopbremsning, hvor kassen flere steder er lukket i, og borgmester Johannes Lundsfryd (S) fortalte i slutningen af september, at det er en landspolitisk opgave at løse udfordringerne, som stort set alle kommuner bøvler med.

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen understreger, at selv om der er røde tal, er Middelfart ikke lige så udfordret som andre steder:

- Det er rigtig nok, at vi har udfordringer, men hvis du kigger til mange andre kommuner, så har de faktisk større udfordringer end os, siger Thorbjørn Sørensen, der uddyber, at der er lagt op til, at regeringen og kommunerne skal drøfte det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce