Annonce
Middelfart

Fyringsaftale på 1,5 mio. kr. på plads: Nu går jagten på topembedsmand til presset område ind

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen (t.v.) forklarer, at socialområdet er presset, men ikke mere end andre kommuner på Fyn. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Fyringsaftalen med den daværende social- og sundhedsdirektør er faldet på plads, og nu skal en afløser til det pressede område findes.

Nordvestfyn: Fyringsaftalen på godt 1,5 millioner kroner i forbindelse med den nu daværende social- og sundhedsdirektør i Middelfart Kommune er på plads.

Det oplyser kommunen, efter byrådet endeligt har nikket ja til aftalen, der indebærer, at den fyrede direktør, Mette Bostrup, får en seks måneder lang afskedigelsesperiode samt en godtgørelse på 12 måneders løn.

Kommunen har tidligere oplyst, at parterne har været uenige om, hvilken retning social- og sundhedsområdet skulle i, mens Fyens Stiftstidende har beskrevet, at der har været blandede meninger om Mette Bostrups ledelsesstil, og mere end 30 ledere og centrale medarbejdere på halvandet år har forladt deres stillinger indenfor området.

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen oplyser, at der endnu ikke er fundet en afløser til den øverste post på det tunge område, men han forventer, at der snart er en foreløbig løsning.

- Jeg håber, at vi kan have en ordning på plads inden oktober er omme, og så skal en ny kommunaldirektør være med til at finde en ny direktør, siger Thorbjørn Sørensen.

Han henviser til, at Middelfart Kommune i øjeblikket er i fuld gang med at ansætte en ny kommunaldirektør. Den post ventes at blive besat til december eller januar.

Annonce

Røde tal på området

Socialområdet er i øvrigt et fagområde, hvor politikerne har tændt den røde lampe. I slutningen af september behandlede byrådet budgetoverskridelser for 14 millioner kroner på driften, da social- og velfærdsområdet samt familie- og forebyggelsesområdet er udfordret er merudgifter.

Der er ifølge budgetopfølgningen blandt andet stigende udgifter til socialpædagogisk bostøtte, forskellige botilbud samt dagtilbud og særlige foranstaltninger i forhold til borgere på området.

Der er varslet en straksopbremsning, hvor kassen flere steder er lukket i, og borgmester Johannes Lundsfryd (S) fortalte i slutningen af september, at det er en landspolitisk opgave at løse udfordringerne, som stort set alle kommuner bøvler med.

Konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen understreger, at selv om der er røde tal, er Middelfart ikke lige så udfordret som andre steder:

- Det er rigtig nok, at vi har udfordringer, men hvis du kigger til mange andre kommuner, så har de faktisk større udfordringer end os, siger Thorbjørn Sørensen, der uddyber, at der er lagt op til, at regeringen og kommunerne skal drøfte det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce