Annonce
Erhverv

Fyringer på Lindø: På jagt efter afløsere for giganter, der drosler ned

Bladt Industries fyrer 80 medarbejdere. Arkivfoto: Kim Rune

Flere af de store virksomheder på Lindø fyrer folk. Bladt Industriens har netop sendt 80 ansatte på gaden, og Siemens flytter senere på året.

For tredje gang på lige så mange år har Aalborg-virksomheden Bladt Industries opsagt hovedparten af sine medarbejdere i Lindø Port of Odense, efter at ordrebogen er løbet tør.

Denne gang har det kostet 80 ansatte på Lindø jobbet i virksomheden. Senere i år forsvinder vindgiganten Siemens også fra industriparken, som samtidigt arbejder med en større udvidelse.Hos Lindø Port of Odense er adm. direktør Carsten Aa helt bevidst om situationen, og han er i fuld gang med at finde nye lejere til at erstatte de store kunder og fylde de nye kvadratmeter.

- Det er klart, at det er noget, som påvirker både os og mange underleverandører herude, når en projektorienteret virksomhed som Bladt Industries ikke har en ny ordre. Når vi så samtidigt også skal sige farvel til Siemens og har en udvidelse på vej, er det noget, vi må se på, siger han.

Annonce

Nye folk ansat

Lindø Port of Odense har allerede ansat en salgsmedarbejder og en salgschef, som skal være med til at trække nye lejere ind på området, når Siemens forsvinder, og udvidelsen er på plads.

Direktøren er dog også klar til at give Bladt Industries lang snor, så de kan gøre som i 2014 og 2016, hvor de også opsagde størstedelen af deres ansatte.I begge tilfælde fik de nye ordrer og ansatte igen.

- Vi har lang tålmodighed med Bladt, som er en god kunde, og vi er i løbende dialog, siger han og påpeger, at en lejer som MHI Vestas har stigende aktivitet på Lindø.Mange af de opsagte metalarbejdere fra Bladt har da også allerede fået job hos netop MHI Vestas.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce