Annonce
Erhverv

Fyringer på Lindø: På jagt efter afløsere for giganter, der drosler ned

Bladt Industries fyrer 80 medarbejdere. Arkivfoto: Kim Rune

Flere af de store virksomheder på Lindø fyrer folk. Bladt Industriens har netop sendt 80 ansatte på gaden, og Siemens flytter senere på året.

Annonce

For tredje gang på lige så mange år har Aalborg-virksomheden Bladt Industries opsagt hovedparten af sine medarbejdere i Lindø Port of Odense, efter at ordrebogen er løbet tør.

Denne gang har det kostet 80 ansatte på Lindø jobbet i virksomheden. Senere i år forsvinder vindgiganten Siemens også fra industriparken, som samtidigt arbejder med en større udvidelse.Hos Lindø Port of Odense er adm. direktør Carsten Aa helt bevidst om situationen, og han er i fuld gang med at finde nye lejere til at erstatte de store kunder og fylde de nye kvadratmeter.

- Det er klart, at det er noget, som påvirker både os og mange underleverandører herude, når en projektorienteret virksomhed som Bladt Industries ikke har en ny ordre. Når vi så samtidigt også skal sige farvel til Siemens og har en udvidelse på vej, er det noget, vi må se på, siger han.

Annonce

Nye folk ansat

Lindø Port of Odense har allerede ansat en salgsmedarbejder og en salgschef, som skal være med til at trække nye lejere ind på området, når Siemens forsvinder, og udvidelsen er på plads.

Direktøren er dog også klar til at give Bladt Industries lang snor, så de kan gøre som i 2014 og 2016, hvor de også opsagde størstedelen af deres ansatte.I begge tilfælde fik de nye ordrer og ansatte igen.

- Vi har lang tålmodighed med Bladt, som er en god kunde, og vi er i løbende dialog, siger han og påpeger, at en lejer som MHI Vestas har stigende aktivitet på Lindø.Mange af de opsagte metalarbejdere fra Bladt har da også allerede fået job hos netop MHI Vestas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Den et nye sports-akademi har fundet den første forsander - Sports Academy Denmark i Odense henter chef fra nordjysk sportsefterskole

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce