Annonce
Erhverv

Fyringer og ny ledelse: Overskuddet vokser i fynsk affaldskoncern

De blå biler kører ikke bare rundt i hele Danmark - den fynske virksomhed er ogå repræsenteret i Tjekkiet og Slovakiet. Foto: Morten Rode

Opkøb og organisk vækst løfter regnskabet for Marius Pedersen.

Annonce

En fyringsrunde, en ny ledelssesstruktur og en mere effektiv forretning har givet fremgang på alle parametre hos affalds- og miljøvirksomheden Marius Pedersen.

Den store fynske renovationskoncern, der har hovedsæde i Ferritslev på Østfyn, vokser både i top og bund. Det viser koncernens regnskab for 2016.

Mens omsætningen er vokset med godt 100 millioner kroner til 2,7 milliarder i 2016, så kommer virksomheden ud af 2016 med et overskud før skat på 308 millioner kroner. Dermed er overskuddet vokset med mere end 40 millioner kroner i forhold til året før.

Når omsætningen er steget, skyldes det både opkøb og organisk vækst. I Danmark overtog Marius Pedersen sidste år aktiviteter fra virksomheden Miljø Team, og i Tjekkiet blev selskabet Becker Bohemia også en del af den fynske affaldskoncern.

Samtidig er driften blevet mere lønsom, og forbedringerne er først og fremmest sket i den danske del af forretningen.

- I Danmark har vi foretaget en gennemgribende trimning af organisationen, og en stor del af det foregik i løbet af sommeren 2016. Her har vi været igennem alle de større kontrakter for at vurdere, om de gav det, som vi havde forventet. Så nogle kontrakter har vi genforhandlet, mens andre er afviklet i god ro og orden, siger Simon Clausen, der økonomidirektør for koncernen.

 

Marius Pedersen årsrapport 2016 (Koncern)

Hjemsted: FerritslevCVR-nummer: 35 84 67 352Direktion: Simon Hovgaard Clausen (økonomi)Bestyrelse: Finn Junge Andersen (formand), Peter Schak Larsen, Søren Klarskov Vilby, Birgit Elin Munck-Kampmann, Jens Flesner KristiansenRegnskabstal for 2016 (2015 i parentes):Omsætning: 2,74 milliarder kroner (2015: 2,65)Bruttoresultat: 494 millioner kroner (2015: 452)Resultat af primær drift: 324 millioner kroner (2015: 308)Resultat før skat: 308 millioner kroner (2015: 266)Egenkapital: 1,7 milliarder kroner (2015: 1,5)

Annonce

Måtte af med 80 mand

Mens der blev arbejdet hårdt på at luge ud i de aktiviteter, der ikke var lønsomme, så har affaldskoncernen samtidig skåret forretningen til gennem afskedigelser. Her måtte virksomheden sidste sommer sige farvel til 80 medarbejdere.

Det betød at at 40 ud af 220 funktionærer blev afskediget, mens de 800 timelønnede ligeledes blev reduceret med 40 mand.

Endelig er hele ledelsesstrukturen ændret, så Danmark, Tjekkiet og Slovakiet har fået hver sin direktør.

Foruden de tre landedirektører sidder Simon Clausen som økonomidirektør for hele koncernen, og dermed består topledelsen af fire mand, der alle referer til bestyrelsesformand Finn Junge Andersen.

- Tidligere havde vi en klassisk koncernchef, som vi andre så refererede op til, men vi kan se, at ændringen har påvirket den danske del af forretningen positivt, siger Simon Clausen, der betegner årets resultat som tilfredsstillende.

Med opkøbet af Miljø Team har virksomheden ikke bare fået en stigning i omsætningen - opkøbet har også smittet positivt af på resultatet.

- Vi har udnyttet synergierne ved at suge alle aktiviteterne op i vores organisation uden at skulle lave væsentlige ansættelser inden for it-afdelingen og administrationen. Det har givet bundlinje for os modsat dem, der ejede det før. De havde jo også en række stabsfunktioner, som vi havde i forvejen. Med andre ord har vi købt en kundekartotek, nogle lastbiler og containere, siger økonomidirektøren og fortsætter:

Mens det på markederne i Tjekkiet og Slovakiet gik fint i 2015, så haltede den danske del af forretningen.

- Men efter trimningen på det danske marked, så går forretningen tilfredsstillende i alle tre lande, siger Simon Clausen, der forventer et endnu bedre resultat i 2017.

For årets første tre måneder er ikke bare gået bedre en forventet. De er med økonomidirektørens egne ord gået væsentligt bedre end i 2016.

- Og vi forventer, at udviklingen i årets første måneder vil fortsætte resten af 2017, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce