Annonce
Indland

Fynskvalgt minister om broafgift: - Hvor er de fynske S-politikere?

Mai Mercado er overrasket over, at de fynske, socialdemokratiske MF'ere ikke har udtalt sig om regeringens forslag om en lavere broafgift, efter partiets transportordfører har udtrykt kritik af forslaget. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016

Den fynskvalgte børne- og socialminister, Mai Mercado (K), undrer sig over, at fynske socialdemokrater har forholdt sig tavse om regeringens forslag om lavere broafgift på Storebælt, efter partiets transportordfører har udtalt sig kritisk om forslaget.

Regeringen foreslår i forbindelse med sit kommende finanslovsudspil, og som del af sit erhvervs- og iværksætterudspil, gradvist at sænke broafgiften på Storebæltsbroen.

Således er målet, at prisen for en køretur over bæltet om tre år skal være 25 procent lavere end i dag.

Ikke overraskende glæder forslaget den fynske børne- og socialminister, Mai Mercado (K), der kalder udspillet både fantastisk og fremragende for det fynske erhvervsliv, de fynske familier og pendlere.

Til gengæld er hun overrasket over tavsheden blandt de fynske socialdemokrater i lyset af, at den socialdemokratiske transportordfører, Rasmus Prehn, blandt andet udtalte til TV2, at forslaget er en "vejsidebombe mod Femern-projektet", hvis økonomiske grundlag, ifølge transportordføreren, beror på fair konkurrence.

Desuden frygter den socialdemokratiske ordfører for de trafikale konsekvenser af potentielt flere biler på vejene.

Om det siger Mai Mercado:

- De fynske socialdemokrater har i årevis ønsket takstnedsættelser, og så har de en ordfører, som straks går ud og udtaler sig meget kritisk om forslaget. Dér, synes jeg, de fynske socialdemokrater skal op på stolen at stå over for deres transportordfører.

Mai Mercado tilføjer:

- Jeg kan i hvert fald konstatere, at hverken Dan Jørgensen (S) eller Trine Bramsen (S) har skrevet noget om det, selvom lavere broafgift har været en af deres højst prioriterede sager.

Annonce

Vil se finanseringsmodellen først

I den socialdemokratiske folketingslejr på Fyn er der ikke mange svar at hente - hverken på Mai Mercados kritik eller regeringens forslag.

Mens det ikke har været muligt at få kontakt til Dan Jørgensen, forklarer Trine Bramsen:

- Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed, at jeg er stor tilhænger af en lavere takst, men indtil vi har set regeringens fulde udspil og finansieringsmodellen bag forslaget, synes jeg, det er fair, at vi lader vores finansordfører om at kommentere, siger Trine Bramsen til Fyens.dk.

I en mail til Fyens.dk skriver den socialdemokratiske finansordfører, Benny Engelbrecht, om regeringens forslag:

- Vi synes, det er et rigtig interessant forslag. Vi vil vel alle gerne have billigere billetter. Men nu må vi lige se det konkrete forslag, før vi ved, hvordan det skal finansieres, og hvilken effekt det kommer til at have på de i forvejen betydelige trafikproblemer, der er på de fynske veje.

Hvad angår finansieringen af den potentielt lavere broafgift siger Mai Mercado:

- Vi har jo et finanslovsforslag, hvor finansieringen af forslaget kommer til at indgå, men der kommer også andre forhandlingsparter på bordet, for vi er jo flere i Folketinget, der skal være enige om finansieringen først og fremmest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Assens For abonnenter

Anerkendelse og afslag: Sådan endte sagen om et nyt sognehus med smækkede døre og mistillid

Annonce