Annonce
Annoncørbetalt indhold

FynskSupport hjælper Lumby Mølle på vej mod nye vinger

På billedet ses Jørgen Hansen fra Foreningen Lumby Møllegaard og Paw Jakobsen fra Energi Fyn
Lumby Møllegaard har netop modtaget 5.992 kroner fra Energi Fyns sponsorordning FynskSupport. Pengene skal bruges på at udskifte Lumby Mølles vinger.

Den gamle hollandske kornmølle Lumby Mølle, der ligger nord for Odense, har i år modtaget 5.992 kroner af Energi Fyns sponsorordning FynskSupport. Det er klubbens supportere, der har indsamlet beløbet via deres el- og gasforbrug hos Energi Fyn. Pengene skal bruges som et starttilskud til en udskiftning af Lumby Mølles vinger.

- Møllens vinger er desværre angrebet af råd, så det er nødvendigt, at den får et sæt nye vinger inden for to år. Processen er allerede i fuld gang, og vi har lavet en slagplan for de nye møllevinger. De skal laves af lærketræ, der har en tørretid på cirka to år efter fældning. Beløbet fra FynskSupport er et kærkomment bidrag til den proces, siger Jørgen Hansen, der er formand for Foreningen Lumby Møllegaard.

Lumby Møllegaard er en forening, der har til formål at bevare Lumby Mølle nord for Odense og skabe en lang række aktiviteter i og omkring møllen. Foreningen er drevet af mere end hundrede frivillige, der med hjælp fra FynskSupports støtte sørger for alt lige fra arrangementer og reklame til vedligeholdelse af møllen og økonomi.

- Det fungerer rigtig godt for os som forening at være med i FynskSupport, da det er en god måde for os at få et økonomisk bidrag på. Samtidig er det en god måde at støtte, uden at folk skal have penge op af lommen. Da udskiftningen af møllens vinger er en meget vigtig del af vedligeholdelsen, er det dejligt at tilskuddet går til det formål, fortæller Jørgen Hansen.

Støtter fynske klubber og foreninger med 1,1 mio. kroner

I år er det niende gang, at Energi Fyns sponsorordning FynskSupport giver det fynske klub- og foreningsliv en økonomisk håndsrækning. FynskSupport har eksisteret siden 2011, og hvert år udbetales et klækkeligt beløb til de 500 fynske klubber og foreninger, der er med i ordningen. I år løber det samlede beløb op i 1,1 millioner kroner.

- Som fynboernes foretrukne energiselskab er det vigtigt for os at støtte op om mangfoldigheden i det fynske foreningsliv. Med FynskSupport støtter vi klub- og foreningslivet bredt på Fyn og på tværs af aktiviteter, fortæller Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn.

Alle kan være med til at støtte det fynske foreningsliv, og det vel at mærke uden at det koster ekstra. Hvis man køber el eller gas gennem FynskSupport, så bliver man sponsor for en fynsk klub eller forening efter eget valg. Man betaler kun for den el eller gas, man bruger. Energi Fyn giver 2 øre pr. kWh el og 6 øre pr. m3 gas til den klub, som man ønsker at støtte.

Annonce