Annonce
Musik

Fynske Zookeepers nomineret til tre DJ-priser

Club Awards afholdes for fjerde år. I år er rammen Brøndby Hallen. PR-foto: Per Lange

Søren Oliver Due og William De Waal udgør Zookeepers, en fynsk producerduo, som gør sig bemærket på den danske og internationale musikscene. Med over 100 millioner streams er Zookeepers blandt de mest streamede danske navne, og det er medvirkende til, at duoen er nomineret til tre af de store priser 16. november til Club Awards 2019 i Brøndby Hallen.

Zookeepers er nomineret som "Årets Nye Danske Navn", "Årets Danske Club Navn" og "Årets Danske Club Hit" og kæmper mod navne som Gilli, Faustix, Clara og Citybois om priserne.

Duens eventyr startede på efterskolen i Oure på Fyn, hvor de to drenge mødte hinanden. Søren, som stadig bor i Svendborg, er kommet på Oure gennem hele sin barndom, da hans far er lærer der. Siden har han selv arbejdet og undervist på skolen, og da han i 2013 hang ud i musikhuset efter skole mødte han William, der på det tidspunkt gik på efterskolen.

I det sydfynske startede et venskab, der også blev et professionelt samarbejde. Zookeepers har samarbejdet med danske kunstnere som Medina og Clara, og internationalt har de modtaget anerkendelse fra nogle af de største navne på deres område, Diplo, NGHTMRE, Jauz og Tiësto.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce