Annonce
Musik

Fynske Zookeepers nomineret til tre DJ-priser

Club Awards afholdes for fjerde år. I år er rammen Brøndby Hallen. PR-foto: Per Lange

Søren Oliver Due og William De Waal udgør Zookeepers, en fynsk producerduo, som gør sig bemærket på den danske og internationale musikscene. Med over 100 millioner streams er Zookeepers blandt de mest streamede danske navne, og det er medvirkende til, at duoen er nomineret til tre af de store priser 16. november til Club Awards 2019 i Brøndby Hallen.

Zookeepers er nomineret som "Årets Nye Danske Navn", "Årets Danske Club Navn" og "Årets Danske Club Hit" og kæmper mod navne som Gilli, Faustix, Clara og Citybois om priserne.

Duens eventyr startede på efterskolen i Oure på Fyn, hvor de to drenge mødte hinanden. Søren, som stadig bor i Svendborg, er kommet på Oure gennem hele sin barndom, da hans far er lærer der. Siden har han selv arbejdet og undervist på skolen, og da han i 2013 hang ud i musikhuset efter skole mødte han William, der på det tidspunkt gik på efterskolen.

I det sydfynske startede et venskab, der også blev et professionelt samarbejde. Zookeepers har samarbejdet med danske kunstnere som Medina og Clara, og internationalt har de modtaget anerkendelse fra nogle af de største navne på deres område, Diplo, NGHTMRE, Jauz og Tiësto.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce