Annonce
Erhverv

Fynske virksomheder: Udvidelse af motorvejen står højt på ønskelisten før valg

Trafikken på motorvejen syd om Odense er tæt, og en udvidelse af vejen til tre spor har været på fynske virksomheders ønskeliste i flere år. Det er fortsat højt prioriteret hos over halvdelen af de medlemmer, som Fynsk Erhverv har bedt om at pege på de emner, som de helst ser politikerne tage op i valgkampen til det kommende folketingsvalg. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Onsdag aften stiller seks fynske folketingskandidater op til debatmøde med fynske virksomheder - og de kommer formentlig til at diskutere en udvidelse af E20 syd om Odense.

Odense: Hvilke emner vil fynske virksomheder helst have, at de lokale politikere diskuterer i valgkampen til folketingsvalget, som bliver udskrevet inden for 100 dage? Det har Det Fynske Erhvervspanel svaret på i en undersøgelse fra Fynsk Erhverv, og meldingen er helt klar:

En udbygning af den Fynske Motorvej syd om Odense står meget højt på ønskelisten hos flere end halvdelen af deltagerne i undersøgelsen, fortæller Pernille Fløjstrup Andersen, kommunikationschef i Fynsk Erhverv.

Udvidelse af motorvejen var også højt prioriteret, da Fynsk Erhverv forud for folketingsvalget i juni 2015 spurgte virksomhederne på Fyn, hvilke temaer der var mest presserende for dem at få taget op i Folketinget.

I 2017 vedtog regeringen og Dansk Folkeparti at udvide E20 til tre spor mellem Nørre Aaby og Odense V (Blommenslyst), men en udvidelse til tre spor syd om Odense er endnu ikke blevet besluttet.

Dansk Folkeparti havde en udvidelse af motorvejen med til forhandlingerne om finansloven for 2019, men i den endelige aftale om finansloven var der ingen penge til det tredje spor - selvom blandt andre E20-komitéen har advaret om, at en manglende udvidelse blot vil flytte pladsproblemerne på den vestfynske motorvej, når den er udvidet til tre spor, og skabe en større flaskehals ved Odense.

Udvidelsen af motorvejen fra Nørre Aaby til Blommenslyst vil foregå i to etaper; stykket mellem Blommenslyst og Gribsvad bliver anlagt fra april 2019 frem til 2020, mens stykket fra Gribsvad til Nørre Aaby først bliver anlagt mellem 2021 og 2022.

Det sker for at øge sandsynligheden for, at man kan kombinere det sidste arbejde med den omstridte nye jernbane over Vestfyn, som et flertal uden om regeringen er enige om.

Annonce

Fire møder med folketingskandidater

Onsdag aften stiller seks fynske folketingskandidater op til debatmøde hos Gasa i Odense: Lars Christian Lilleholt (V), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Jørgen Nielsen (K), Trine Bramsen (S), Camilla Hersom (Rad.) og Stine Helles (Alternativet).

Blandt publikum vil være ledere, direktører og beslutningstagere fra flere end 50 fynske virksomheder, og foruden et tredje spor på motorvejen kan de komme til at diskutere et par emner, som også var på virksomhedernes ønskeliste, da de blev spurgt før valget i 2015: broafgiften på Storebælt samt mindre regulering og bureaukrati.

Mødet er det første af fire, som Fynsk Erhverv arrangerer i tiden op til folketingsvalget, som skal afholdes senest mandag 17. juni.

Møderne finder sted hos nogle af Fynsk Erhvervs flere end 650 partnervirksomheder, og formålet med møderne er blandt andet at give indblik i aktuelle udfordringer og muligheder i virksomhederne og give deltagerne inspiration og viden, som de kan benytte i deres egne virksomheder.

Møderne er åbne for alle med interesse i det fynske erhvervsliv - onsdag holdes mødet klokken 18.30-20.00 hos Gasa Group, Logistikvej 4, 5250 Odense SV.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce