Annonce
Erhverv

Dansk Industri: For få fynske virksomheder kender Erhvervshus Fyn

Erhvervshus Fyn holder til i Munkebjerg Business Park i Odense. Der blev i alt etableret seks Erhvervshuse i Danmark i 2019. Arkivfoto: Barfoed Group.
Siden 2019 har fynske virksomheder kunnet søge finansiel støtte og vejledning hos Erhvervshus Fyn. Hjælpen er gratis, men få virksomheder kender til Erhvervshuset, viser ny analyse.

Fyn: For få virksomheder kender til Erhvervshus Fyn, viser en regional analyse, som Dansk Industri udgav i december.

Erhvervshus Fyn

Funktion: Et Erhvervshus fungerer som bindeled mellem det offentlige og private. En virksomhed søger hjælp til finansiering eller ekspertviden hos Erhvervshuset, der efterfølgende matcher virksomheden med en relevant privat rådgiver. Eksperthuset rådgiver ikke selv.

Erhvervshusene blev etablereret i 2019 som en erstatning for de regionale væksthuse.

I Danmark er der i alt seks erhvervshuse placeret i Aalborg, Aarhus, Odense, Haderslev, Sorø og København.

Kommunerne finansierer erhvervshusene med 161,8 millioner kroner.

Pengene fordeles efter befolkningstal, Fyn får en andel på 8 procent svarende til 13,11 millioner kroner.

I analysen svarer 31,4 procent af 481 fynske virksomheder, at de ikke kender til Erhvervshus Fyn. Det svarer ifølge Dansk Industri til hver tredje fynske virksomhed i undersøgelsen.

- Mulighederne er mange. Derfor er det både ærgerligt og synd, at mange virksomheder endnu ikke kender Erhvervshus Fyn. Succesen skal bredes ud til endnu flere. Derfor opfordrer vi Erhvervshus Fyn til at sætte turbo på synligheden i 2022 og udbrede kendskabet til de mange tilbud, de har på hylderne, siger Jes Lerche Ratzer, fagleder for regional erhvervsfremme i Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Annonce

I Erhvervshus Fyn er man opmærksom på problematikken, lyder det fra direktør Niels Erik Haug-Larsen.

- Vi har arbejdet på at få udbredt kendskabet i tre år, men målet er ikke at være kendt for enhver pris, vores fokus er, hvad vi vil være kendt for, siger direktøren og tilføjer, at analysen fra Dansk Industri skal tages med forbehold.

- Man skal altid være forsigtig med at drage konklusioner fra analyser. Dansk Industri medtager i analysen for eksempel ikke turismebranchen, hvor vi er til stede, siger Niels Erik Haug-Larsen.

Stor succes

En af de fynske virksomheder, der har haft succes med at bruge Erhvervshus Fyn, er Hymatik i Odense. Førhen foregik butikkens salg telefonisk og per mail, men med hjælp fra Erhvervshus Fyn er virksomheden i dag stærk digitalt.

Firmaet fik 110.000 kroner til at finansiere sin digitale udvikling, og det fik tilknyttet en ekspert, som i et halvt år hjalp med at opbygge en stærk hjemmeside.

Erhvervshus Fyn matcher private virksomheder med rådgivere og hjælper økonomisk ved at sikre billig rådgivning. Målet med Erhvervshusene er at fremme dansk erhvervsliv. Pr foto: Erhvervshus Fyn. 

- Vi kan helt klart mærke, at vi står bedre digitalt. I år har vi vækstet 30 procent og vores eksport er steget betydeligt, væksten er direkte relateret til digitaliseringen, siger direktør i Hymatik, Michael Harder.

Annonce

Tilfældigt møde

Et tilfældigt møde med en ansat fra Erhvervshus Fyn til et arrangement gjorde Michael Harder opmærksom på de tilbud, Erhvervshuset har. Direktøren er ikke sikker på, at han af egen drift havde opsøgt Erhvervshuset. Han mener, at tiden er den største stopklods for virksomhederne.

31,4 procent af 481 fynske virksomheder svarer, at de ikke kender til Erhvervshus Fyn.

Regional analyse: Erhvervshus Fyn, Dansk Industri

- Hvis virksomheden er i en vækstperiode, så har man for travlt til at opsøge hjælp, omvendt vil man gerne skære ned i en periode uden vækst. Hvornår er det så et godt tidspunkt at sætte tid af, spørger Michael Harder.

Direktør for Erhvervshus Fyn, Niels Erik Haug-Larsen, forstår godt, at tid er en kostbar ressource for virksomhederne, derfor kan det papirarbejde og de møder, et samarbejde med Erhvervshus Fyn kræver, godt afholde enkelte fra at tage kontakt.

- Men intet i verden er gratis, det at få medfinansiering til sin virksomhed koster en del papirarbejde. Men i sidste ende betaler det sig, mener direktøren, som håber endnu flere rækker ud til Erhvervshus Fyn i den kommende tid.

Annonce

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Faaborg-Midtfyn

Bydel hårdt ramt: - Det er ikke hvert døgn, vi ser sådan en stribe tyverier

Fyn

Chefredaktøren anbefaler: Fem varme historier i en kold tid

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

Annonce