Annonce
Erhverv

Fynske virksomheder har fokus på digitalisering

Alle taler om digitalisering i dansk erhvervsliv i disse år og med god grund. Data viser, at de mest digitaliserede virksomheder i gennemsnit har en arbejdsproduktivitet, der er 20 procent højere end i de mindst digitaliserede virksomheder.

Det er oplagt, at for eksempel digital ordrestyring, lagerstyring, leverancestyring eller økonomistyring sparer tid i forhold til manuelle processer. Og tid er som bekendt penge.

Derfor er det glædeligt, at de fynske virksomheder i højere grad får øjnene op for, hvad en digital omstilling af forretningsgange kan betyde for indtjeningen. En analyse, lavet af DI i august i år, viser, at Fyn, sammen med Midtjylland, er det sted i landet, hvor flest virksomheder efterspørger vejledning om digitalisering, automatisering og nye teknologier, så de kan skærpe deres forretning og deres indtjening.

For når det går godt for de fynske virksomheder, så går det godt for Fyn. Veldrevne og konkurrencedygtige virksomheder betyder flere arbejdspladser og flere skattekroner, og det er lig med fynsk velstand og det gode liv.

Derfor fokuserer vi i Erhvervshus Fyn netop på at udvikle virksomheder gennem digitalisering, automatisering og udvikling af ny teknologi. Så vi kan bidrage til, at Fyn er et godt sted at leve, bo og drive virksomhed.

I lang tid har vi blandt andet medfinansieret en række mellemstore virksomheders udvikling af en digitaliseringsstrategi, ligesom vi hver dag hjælper virksomheder med at kortlægge, hvor i virksomheden det giver mening at digitalisere og automatisere. Snart kan vi også tilbyde de helt små virksomheder på Fyn – og i Danmark - et digitalt løft.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop bevilget 25 mio. kroner til et projekt, der skal hjælpe de mindste virksomheder med at fremtidssikre sig gennem digitalisering.

Projektet dækker hele landet, men Erhvervshus Fyn er udpeget til at stå i spidsen for det, fordi vi er et stærkt erhvervshus, der har samlet al erhvervsfremme under et tag, blandt andet med en stærk robotklynge, der har været med til at sikre en høj grad af digitalisering og automatisering på Fyn.

Og så har vi alene på Fyn et opland på 20.000 små virksomheder, hvoraf mange har et ønske om at digitalisere arbejdsgange, men som aldrig rigtigt er kommet i gang, fordi de er fanget i daglig drift, forkerte kompetencer og for få ressourcer. Det ved vi, fordi vi dagligt er i kontakt med de mindre virksomheder og kender til deres udfordringer.

Der er masser af digitaliseringspotentiale i de fynske virksomheder. Det er bare om at tage fat, og det er det, vi gør i Erhvervshus Fyn.

Annonce
Mads Bonde Hansen er administrerende direktør i Scandinavian Brake Systems A/S, bestyrelsesmedlem i DI Fyn og Erhvervshus Fyn. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce