Annonce
Erhverv

Fynske virksomheder har fokus på digitalisering

Annonce

Alle taler om digitalisering i dansk erhvervsliv i disse år og med god grund. Data viser, at de mest digitaliserede virksomheder i gennemsnit har en arbejdsproduktivitet, der er 20 procent højere end i de mindst digitaliserede virksomheder.

Det er oplagt, at for eksempel digital ordrestyring, lagerstyring, leverancestyring eller økonomistyring sparer tid i forhold til manuelle processer. Og tid er som bekendt penge.

Derfor er det glædeligt, at de fynske virksomheder i højere grad får øjnene op for, hvad en digital omstilling af forretningsgange kan betyde for indtjeningen. En analyse, lavet af DI i august i år, viser, at Fyn, sammen med Midtjylland, er det sted i landet, hvor flest virksomheder efterspørger vejledning om digitalisering, automatisering og nye teknologier, så de kan skærpe deres forretning og deres indtjening.

For når det går godt for de fynske virksomheder, så går det godt for Fyn. Veldrevne og konkurrencedygtige virksomheder betyder flere arbejdspladser og flere skattekroner, og det er lig med fynsk velstand og det gode liv.

Derfor fokuserer vi i Erhvervshus Fyn netop på at udvikle virksomheder gennem digitalisering, automatisering og udvikling af ny teknologi. Så vi kan bidrage til, at Fyn er et godt sted at leve, bo og drive virksomhed.

I lang tid har vi blandt andet medfinansieret en række mellemstore virksomheders udvikling af en digitaliseringsstrategi, ligesom vi hver dag hjælper virksomheder med at kortlægge, hvor i virksomheden det giver mening at digitalisere og automatisere. Snart kan vi også tilbyde de helt små virksomheder på Fyn – og i Danmark - et digitalt løft.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop bevilget 25 mio. kroner til et projekt, der skal hjælpe de mindste virksomheder med at fremtidssikre sig gennem digitalisering.

Projektet dækker hele landet, men Erhvervshus Fyn er udpeget til at stå i spidsen for det, fordi vi er et stærkt erhvervshus, der har samlet al erhvervsfremme under et tag, blandt andet med en stærk robotklynge, der har været med til at sikre en høj grad af digitalisering og automatisering på Fyn.

Og så har vi alene på Fyn et opland på 20.000 små virksomheder, hvoraf mange har et ønske om at digitalisere arbejdsgange, men som aldrig rigtigt er kommet i gang, fordi de er fanget i daglig drift, forkerte kompetencer og for få ressourcer. Det ved vi, fordi vi dagligt er i kontakt med de mindre virksomheder og kender til deres udfordringer.

Der er masser af digitaliseringspotentiale i de fynske virksomheder. Det er bare om at tage fat, og det er det, vi gør i Erhvervshus Fyn.

Mads Bonde Hansen er administrerende direktør i Scandinavian Brake Systems A/S, bestyrelsesmedlem i DI Fyn og Erhvervshus Fyn. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce