Annonce
Fyn

Fynske Venstre-formænd: Inger Støjberg graver kunstige grøfter

På Venstres ekstraordinære landsmøde søndag takkede  Inger Støjberg af som næstformand for partiet, som hun i store dele af talen omtalte i datid. Hun gjorde det også klart, at hun ikke havde afklaret, om hun fortsat vil være medlem. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Formænd for en række fynske kommuneforeninger i Venstre håber, at Inger Støjberg bliver i partiet, men de er ikke alle lige begejstret for hendes afskedstale som næstformand.
Annonce

Fyn: I Venstres fynske bagland afventer formændene for kommuneforeningerne med spænding, om den nu fratrådte næstformand Inger Støjberg også snart er fortid i partiet. Står det til de fynske formænd, Fyens Stiftstidende har talt med, skal hun være velkommen til at blive, men der er forskel på, hvor varme følelserne er for den kontroversielle politiker.

- Jeg genkender ikke den kløft mellem land og by, som hun prøver at tegne. Heller ikke, at der er store forskelle i partiet i forhold udlændingepolitikken. Alle bakker op om en stram udlændingepolitik, siger formanden for Venstre i Odense Kommune, Casper Christiansen.

Han var søndag vidende til, at Inger Støjberg i sin afskedstale som næstformand sendte en række stikpiller mod partiformand Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg synes, at hun skal bruge de kommende dage til at tænke over, om hun vil være med i det fælles projekt, som Venstre er. Er hun klar til at kæmpe skulder ved skulder med partifællerne og mod den røde blok i stedet for at bekrige hinanden internt i partiet? Er hun det, håber jeg, at hun bliver i Venstre, siger Casper Christiansen.

Annonce

Går sine egne veje

Odense-formanden havde sat sin lid til, at Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg ville være et stærkt makkerpar som formand og næstformand.

- Der skal være plads til at kunne drøfte forskellige holdninger i Venstre. Kun på den måde udvikler partiet sig, men det har været helt tydeligt for os i Hovedbestyrelsen, at samarbejdet ikke fungerede mellem Jakob og Inger, og så er det helt fair, at han beder hende om at træde tilbage, mener  Casper Christiansen.

For mange af de fynske kommuneformænd var der intet overraskende ved Inger Støjbergs afskedstale som næstformand på søndagens ekstraordinære landsmøde. Formanden for Venstre i Kerteminde Kommune, Jørgen Larsen, siger som den eneste, at han synes, at det var en dårlig tale.


Jeg oplever, at Inger Støjberg går sine egne veje i stedet for at forsøge at finde fodslag til gavn for partiet

Jørgen Larsen, formand for Venstre i Kerteminde Kommune


- Jeg synes, at den var meget tilbageskuende. Hun havde svært ved at vriste sig fri af fortiden, men som parti har vi behov for at forny os. Desuden oplever jeg, at hun går sine egne veje i stedet for at forsøge at finde fodslag til gavn for partiet, siger han.

Annonce

Tvivl om fremtid

Næstformand i kommuneforeningen i Faaborg-Midtfyn, Ole Folmer Greve, går stadig og tænker over Inger Støjbergs tale og forløbet af landsmødet.

- Det er utroligt træls, hvad der foregår landspolitisk lige nu, men jeg ser ikke de store modsætninger i partiet, som Inger Støjberg prøver at trække op. Jeg tilhører den mere socialliberale del af partiet og bryder mig ikke så meget om hendes meget hårde retorik i udlændingedebatten. Alligevel håber jeg, at hun bliver i partiet, siger han.

Det samme gør formanden for Venstre i Nordfyns Kommune, Mikkel Rahbek Brunse.

- Men jeg kan kan tvivle på, at hun efter sit farvel som næstformand kan finde en plads i partiet, som, hun synes, er attraktiv nok, siger han.

Han noterede også, at Støjberg sendte stikpiller mod formanden.

- Men jeg synes ikke, at hun gik over stregen, siger han.

Annonce

Få kommentarer

Formand for kommuneforeningen i Assens, Jørgen G. Hviid, oplevede heller ikke talen som illoyal mod Jakob Ellemann-Jensen.

- Og jeg håber snart, at hun afklarer sin fremtid i partiet, siger han.

Formand for kommuneforeningen i Middelfart Jytte Hansen har ikke en afklaret holdning til, hvorvidt hun håber, at Inger Støjberg bliver eller forlader partiet.

- Det er svært for os udenforstående at vurdere, bemærker hun.

Ordene er også meget få fra formanden for kommuneforeningen i Nyborg,  John Burke-Hansen.

- Jeg ønsker ikke at kommentere interne sager i Venstre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce