Annonce
Fyn

Fynske vælgere om Hønge: - Det er et tillidsbrud

Fotos: Peter Skjødt Mygind/Mads Claus Rasmussen
Fyens.dk har spurgt fem tilfældige vælgere i Odense.
Annonce

Hvad tænker du om, at Karsten Hønge har frasagt sig EU-mandatet? Hvad mener du om hans udmeldinger om, at han hele tiden har haft Folketinget som førsteprioritet? Og kunne du finde på at stemme på ham til folketingsvalget? Fyens.dk har spurgt fem tilfældige vælgere i Odense.

Julie Karsholt, 25 år, Odense

Julie Karsholt. Foto: Peter Skjødt Mygind

- Jeg synes godt, man kan kalde det for et tillidsbrud. Han har skabt nogle forventninger, som nu falder til jorden.

- På den ene side har han fundet ud af, at han hellere vil i Folketinget, og det er jo fint, at han melder det ud nu. Men hvis jeg havde stemt på ham i den tro, at han skulle i Europa-Parlamentet, så var jeg nok blevet skuffet. Det har jeg så ikke, så jeg føler mig ikke personligt stødt.

- Jeg stemmer ikke på ham, men det skyldes, at jeg ikke er enig med ham politisk. Men hvis jeg var, så tror jeg ikke, jeg ville stemme på ham efter det her. Han ville nok ikke lige pludselig trække sig til folketingsvalget også, men alligevel føler man lidt, at han ikke helt er til at regne med.

Ulrik Findorf, 44 år, Stenstrup

Ulrik Findorf. Foto: Peter Skjødt Mygind

- Jeg synes, at det er noget underligt noget, at han pludselig trækker i land og sender en anden til EU. Jeg synes, det er vattet, at han ikke vil stå ved det, han nu engang har stillet op til. Jeg mener, at han burde trække sig fra folketingsvalget og tage til EU.

- Hvis Folketinget hele tiden har været hans mål, så skulle han jo bare stille op til det. Så skulle han have fundet en anden kandidat til EU-valget.

- Jeg kunne slet ikke finde på at stemme på ham. Ikke med den indstilling han har.

Michelle Jensen, 23 år, Odense

Michelle Jensen. Foto: Peter Skjødt Mygind

- Jeg tænker, at det i første omgang er forkert, at man må stille op til begge valg. Jeg føler, at man har en fod i begge lejre. Og jeg synes faktisk også, det er forkert, at han får lov til at vælge sit mandat fra.

- Jeg har ikke hørt nogen udmelding om, at han ville prioritere Folketinget. Og sådan tror jeg, at der er mange, der har det. Så den redning, han kommer med, den synes jeg ikke hører nogen steder hjemme overhovedet.

- Dem jeg stemmer på, det er nogen, som går 100 procent til valg til enten Folketinget eller Europa-Parlamentet. Men jeg står også et helt andet sted politisk, end Hønge gør.

Torben Jørgensen, 66 år, Odense

Torben Jørgensen. Foto: Peter Skjødt Mygind

- Det er lidt lusket. Det er helt tydeligt, at det har handlet om at skrabe stemmer sammen. Det, synes jeg, er forkert.

- Jeg har læst flere steder op til valget, at hvis han blev valgt, så ville det være op til partiet at afgøre, hvor han skulle hen. Det siger han ikke mere. Han har nok fået at vide, at han skulle holde kæft og tage skylden.

- Nu er jeg ikke SF'er, men hvis jeg var, så ville jeg nok stemme på ham alligevel. Hvis man kan lide Hønge, så tror jeg ikke, det her gør den store forskel.

Karina Bjørn Petersen, 47 år, Årslev

Karina Bjørn Petersen. Foto: Peter Skjødt Mygind

- Det er ikke et smart stunt, han har lavet. Det er et tillidsbrud, at han kommer ind i Europa-Parlamentet, og så sender han bare stafetten videre, fordi han hellere vil i Folketinget. Jeg synes, det er meget ucharmerende.

- Man må vælge, om man vil satse på det ene eller det andet. Man kan ikke bare have et ekstra kort at spille på. Det gør man ikke.

- Jeg vil ikke stemme på ham. Det er både i forhold til hans politik, men også fordi jeg lægger vægt på tillid, og den bliver fuldstændig pillet fra hinanden med sådan noget her.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce