Annonce
Sport

Fynske ulve klar til finale

For første gang er Odense med i de danske DM-finale i baseball. Foto: Colourbox
Odense Wolves Baseball Club er for første gang i klubbens historie i en DM-finalen, når de søndag tager imod The Urban Archievers på hjemmebanen i Odense.

Baseball: Mange ved det måske ikke, men i Odense har man ét af Danmarks bedste baseballhold.

I hvert fald skal Odense Wolves Baseball Club søndag spille DM-finale søndag mod The Urban Archievers fra København.

Københavnerholdet består primært af rutinerede amerikanere, der er opvokset med baseball hjemme i USA.

Det fordel har Odense Wolves imidlertid ikke.

Holdet er et sammensurium af almindeligt baseballinteresserede, unge uerfaren spillere, som igennem kommunen er kommet i kontakt med holdet, samt rutinerede spillere som Omar Garmarra, der er spillende træner.

Dansk-venezuelanske Omar Garmarra er selv opvokset med baseball på anden side af Atlanten, og nu fungerer han både som formand og spillendetræner i Odense Wolves.

Han håber, at det lykkes for Odense at levere overraskelsen søndag, selvom de er oppe imod overmagten.

- Nervøsiteten må ikke komme med på banen. Vi skal have den rystet af, inden vi går på, for de amerikanere, som vi skal møde søndag, er meget rutinerede og går ikke i panik, selvom de kommer bagud, siger Omar Garmarra.

Odense Wolves slog i sidste weekend Aarhus Athletics i semifinalen. Og ifølge førerhannen skal ulveflokken forsøge at finde sammen spil frem igen den kommende søndag.

- Vores slag skal fungerer som i søndags, hvor vi ramte bolden godt. Det er jo egentlig ret enkelt, det handler om at ramme bolden med battet og gribe boldene. Jeg tror på en sejr, men det er rigtig godt hold vi skal møde, siger Omar Garmarra.

DM-finalen spilles søndag klokken 12.00 på boldbanerne ved Tranehøjen 5 i Odense SV.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce