Annonce
Fyn

Fynske trio på hjemmebane: The White Album lover rålækre vibes

The White Album består af Jakob Eilsø med guitar, Frederik Vedersø (tv) og Claus Arvad. Live har trioen en fjerdemand med på guitar. Arkivfoto: Simon Staun
2020 har været et vildt år på nærmest alle tænkelige måder. Således også for den odenseanske trio The White Album, der har aflyst og flyttet et væld af koncerter, men alligevel ender med at optræde to gange i hjembyen i løbet af efteråret. Musikredaktør Simon Staun har skrevet sammen med medlemmerne, der bor i Ry, Odense og Berlin, inden fredagens koncert på Magasinet.
Annonce

Musik: I indledte The White Albums 10-års jubilæumsår med at udgive det fremragende album ”Colorama”, så kom corona og satte en stopper for forårets koncerter, og derefter flyttede Frederik Vedersø til Berlin. Når I ser tilbage på dette besynderlige år, hvordan har det formet sig for bandet?

- Det var noget af et antiklimaks at udgive ”Colorama” samme dag i marts, som corona for alvor ramte Danmark. De mange aflysninger i foråret var heller ikke sjove for at sige det mildt. Derfor var det også ekstra fedt at få lov til at komme af sted her i løbet af efteråret. Koncerten i Lille Sal på Århus Musikhus, som er et af vores yndlingssteder at spille, var et kæmpe højdepunkt, hvor det hele bare samlede sig. Men det har generelt været fantastisk at komme ud og spille, og selvom der grundet restriktionerne og en god portion forsamlingsnervøsitet har været færre publikummere end normalt, kan man mærke, at dem, der kommer, har hungret efter at komme ud og opleve den forbindelse, der er til en live-koncert. Det har været ret magisk hele vejen rundt i Danmark.


Vi tror aldrig, vi har været i bedre form. Altså musikalsk. Ikke fysisk. Det løb er kørt. Vi spiller hele den nye plade på tournéen, og i den proces har vi virkelig arbejdet hårdt for at få det til at lyde så godt, som det overhovedet kan.

The White Album


Da vi talte sammen i november 2019 i jeres øvelokale i Odense, handlede det blandt andet om at være et band med medlemmer i hele landet. Har det ændret noget, at Frederik er rykket til Berlin?

- Nej, ikke noget videre. Vi bor i forvejen spredt ud over hele landet, så vi er vant til logistikken i det. Så er Berlin heller ikke længere væk. Når vi skriver, indspiller eller øver, plejer vi at mødes på Fyn eller i Jylland, så faktisk sparer vi nu penge på, at Frederik ikke skal køre fra København længere. Det er en del billigere fra Berlin til Fyn end fra København. De penge, vi sparer, kan vi bruge på noget nyttigt i stedet. Som for eksempel træstammer fra bageren.

Fakta

The White Album blev stiftet i 2011 i et sommerhus ved Hvidbjerg på den jyske østkyst.

Bandet består af: Jakob Eilsø, 43, Odense, guitar/sang, arbejder som producer, sangskriver og mixer i sit eget studie.

Claus Arvad, 40, bor mellem Ry og Skanderborg, guitar/sang, arbejder som producer, sangskriver, mixer og sangunderviser på Opgang2 i Aarhus.

Frederik Vedersø, 39, Berlin, guitar/sang, arbejder som sangskriver og producer.

Bandet har udgivet ep'en "Conquistador", 2012, "The Quiet Strum", 2014, og "Songs From the Sun", 2017, og "Colorama", der udkom 12. marts i år.

The White Album optræder på Magasinet fredag 27. oktober.

Frederik, hvad har det betydet for dig at flytte med familien til Berlin? Også i forhold til at indsamle nye indtryk, som kan gavne The White Album?

- Indtil videre har det handlet meget om at vænne sig til det tyske bureaukrati, hvor alt foregår på papir og via post. Et noget tungt system, der hænger sammen med tyskernes store behov for databeskyttelse. Nok på grund af historien med Stasi. Desuden gør corona, at vi ikke rigtig kan bruge byen endnu, men vi nyder vores store, lækre lejlighed på Boxhagener Platz, masser af takeaway-mad og gåturskaffe. Det er en fuldstændig vild og inspirerende by fuld af kontraster, og jeg kommer forhåbentlig til at skrive en masse gode sange til bandet hernede. Desuden kommer jeg også lidt tættere på vores tyske og schweiziske bookingagent, som har mange planer med om, at vi skal ud at spille meget mere i Europa, når vi må igen.

I runder året af med en række koncerter og ikke mindst en hjemmebaneoptræden fredag på Magasinet. Hvad er jeres forventninger til den koncert?

- Uhhh, det er altid noget særligt at komme hjem til Odense. Det er der, vi har haft vores musikalske opvækst, så der er mange minder forbundet med at spille i byen. Vi har fra vores teenageår spillet på de fleste spillesteder, været aktive i diverse øvelokaleforeninger, gået på konservatoriet og generelt slået vores musikalske folder i Odense, så det at komme hjem og spille i byen føles altid skønt. Magasinet plejer at være leveringsdygtig i god lyd og rålækre vibes. Det kan vi godt lide.

The White Album gav en udsolgt koncert på Posten i september og satser på, at koncerten på Magasinet ligeledes bliver solgt ud. Arkivfoto: Simon Staun

I har allerede optrådt på et udsolgt Posten i september og fremhævet flere andre koncerter tidligere på efteråret på Facebook. Er The White Album i topform på Magasinet?

- Vores forår og efterår bød på flere end 30 koncerter i Danmark og Schweiz, men det blev på grund af corona trykket sammen til lidt af en patchwork-tour. Hvilket også er grunden til, at vi spiller to gange i Odense inden for et par måneder. Det er ikke normal tour-konduite. Men intet er som bekendt normalt i denne tid. Vi tror aldrig, vi har været i bedre form. Altså musikalsk. Ikke fysisk. Det løb er kørt. Vi spiller hele den nye plade på tournéen, og i den proces har vi virkelig arbejdet hårdt for at få det til at lyde så godt, som det overhovedet kan. Vi har desuden en fjerde mand, Daniel Scheffmann, med på scenen til at give det hele en ekstra musikalsk coronafri bjørnekrammer, og det er en krammer, der kan mærkes.

Jeg kender ikke Daniel Scheffmann. Hvem er han, og hvad er hans rolle i The White Album?

- Daniel er en gudsbenådet guitarist, som vi er sindssygt glade for at have med. Han har tidligere slået sine folder i det fynske band Tårn, som nogen måske kender, og har nu gang i alle mulige ting blandt andet med Malte Ebert og mange andre. Frederik har haft Daniel som elev på Odense Musikskole for cirka 15 år siden, og så taler han syngende fynsk, har langt skæg og er generelt verdens sødeste fyr. Det er sgu ret perfekt. Han går ind og fuldender bandets lyd på en utrolig interessant og overskudsagtig måde, hvilket har løftet hele bandet på flere niveauer. Vi kalder ham limstiften, både fordi han er den tyndeste i bandet, og fordi han får vores musik til at smelte sammen på mesterlig vis.

Jeres musik er på en måde skabt til en coronaverden, hvor man sidder ned, lytter intenst og er 100 procent til stede. Har I mærket en anden samhørighed de seneste måneder?

- Vi har altid spillet akustiske koncerter, hvor publikum sad ned og stille lyttede. Denne tour er paradoksalt nok mere dansabel, men det går ikke i disse tider. Desværre. Men altså, det er stadig The White Album og stadig musik, man sagtens kan nyde siddende. Samhørigheden og lydhørheden er der stadigvæk, men der er ikke meget stagediving.

Hvilke af sangene fra ”Colorama” er vokset særligt live?

- Vi vælger det superfesne svar og siger: "dem alle". Men sandheden er bare, at alle sangene på pladen på en eller anden måde vokser i live-udgaverne, hvilket gør det til en kæmpe fornøjelse at få lov at spille dem for et publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce